Companiile cu cele mai mari venituri din lume: În top se află retailerii Walmart și Amazon, urmați de gigantul petrolier Saudi Aramco

Walmart Sursă foto: Facebook/Walmart

Walmart compania ce cele mai mare venituri de lume, încasând anual aproximativ 573 de miliarde de dolari, potrivit unui clasament realizat de Statista. Următorul în top trei se află retailerul Amazon și gigantul petrolier Saudi Aramco.

Compania aflată pe locul al doilea, gigantul comerțului electronic Amazon, se află la o diferență uriașă de 100 de miliarde de dolari în urma acesteia, cu un venit de aproximativ 470 de miliarde de dolari.

Două companii chinezești sunt, de asemenea, incluse în listă. State Grid Cooperation of China, care se ocupă cu generarea, transmiterea și distribuția de energie electrică, și China Petroleum, o întreprindere de stat de petrol și gaze.

Alte două companii producătoare de combustibili fosili, compania de stat Saudi Aramco din Arabia Saudită și compania britanică Shell, se află, de asemenea, în Top 10.

Apple și Volkswagen sunt singurele două companii producătoare de bunuri de consum care apar pe lista Statista. Un al treilea retailer- și al doilea din domeniul tradițional de cărămidă și mortar – apare pe locul șase: lanțul american de farmacii CVS. Acest lucru înseamnă că Amazon rămâne deocamdată singurul vânzător dedicat exclusiv comerțului electronic din top.

Sursă foto: Statista

Sursă foto: Facebook/Walmart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *