Consiliul Concurenței are în derulare investigații pe piața de electricitate, în contextul liberalizării prețurilor

Electricitate, retele electrice Sursa foto: Pixabay

Consiliul Concurenţei are în derulare două investigaţii pe piaţa de electricitate, în contextul liberalizării preţurilor, a declarat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, citat de Agerpres.

“Încă de la începutul procesului de liberalizare, ne-am implicat, alături de Ministerul Energiei, de ANRE, în demersul de a identifica cele mai bune soluţii în favoarea consumatorilor, în special a celor casnici. Analizăm cu atenţie ce se întâmplă pe piaţă. Avem deja două investigaţii în derulare şi vom folosi toate pârghiile legale pentru a descuraja orice comportament incorect, deoarece poate submina întregul proces de liberalizare”, a precizat Chiriţoiu.

Ministerul Energiei suspectează o înţelegere ilegală de tip cartel între furnizorii de energie, întrucât aceştia nu au achiziţionat electricitatea pentru populaţie la cele mai mici costuri posibile, a declarat ministrul de resort, Virgil Popescu, într-un interviu acordat Agerpres. Ministrul a arătat că preţurile încă nu s-au aşezat în piaţă după liberalizarea de la 1 ianuarie, iar furnizorii mizau pe faptul că autorităţile vor reveni la preţurile reglementate şi nu au achiziţionat energia pentru semestrul al doilea al anului.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *