Primăria Florești are discuții cu mai multe societăți private, pentru realizarea unui parc industrial/logistic în cea mai mare comună din țară, a aratat primarul Bogan Pivariu, transmite Actualdecluj.ro. Potrivit oficialului, deși încasările în ceea ce privește taxele colectate pentru autorizațiile de construire au scăzut cu aproximativ 50% în utlimul an, bugetul general al comunei a crescut, avânt în vedere investițiile pe care comuna a reușit să le atragă, invers față de unda de trafic, înspre comuna Gilău, în Vestul localității unde se conturea o zonă pentru industria nepoluantă.
„Comuna Florești a avut venituri totale la buget în ultimul an de 79,15 milioane de lei, cu aproape 7 milioane mai mult față de anul 2020. Asta înseamnă o creștere a locurilor de muncă, înseamnă investitori mai mulți care au venit aici, oameni care și-au făcut domiciliul stabil în Florești. Trebuie precizat că încasările în ceea ce privește taxele colectate pentru autorizațiile de construire au scăzut cu aproximativ 50% în utlimul an, și totuși bugetul general a crescut. Cei mai importanți sunt investitorii pe care am reușit să-i aducem aici, și încă sunt discuții cu mult mai mulți pentru a-și reloca sau deschide un nou punct de lucru în această zonă. Discuțiile sunt chiar destul de avansate pentru crearea și conturarea unui PUZ care să determine crearea uni parc logistic, cu toate dotările și facilitățile necesare. Sunt și în concordanță și cu cei de la CNAIR, cu cei care se ocupă de gestionarea Centurii Metropolitane, pentru a veni cu un proiect integrat. De asemenea, este foarte important de spus că majoritatea locurilor de muncă pe care le-am atras în Florești sunt invers față de unda de trafic, adică înspre comuna Gilău, în Vestul localității noastre unde ne dorim să conturăm o zonă de industrie nepoluantă”, a spus primarul Bogdan Pivariu, la Ziua Live.
În județul vecin, Bihor, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a anunțat o strategie pentru realizarea de parcuri industriale în alte localități decât în municipiul Oraadea. Instituția plănuiește să creeze împreună cu mai multe primării o rețea de parcuri industriale în localități depărtate de Oradea pentru a elimina naveta pentru angajații din acele localități care acum parcurg distanțe mari pentru a veni la lucru în capitala județului.