Aerostar Bacău raportează la 9 luni un profit net în creştere cu 53%, la aproape 74 de milione de lei / Recent, Aerostar a anunțat că va efectua serviciile de mentenanță și service pentru cele 49 de avioane F16 cumpărate din Portugalia și Norvegia

aerostar bacau - facebook 2 Sursa foto: Facebook/Aerostar Bacau

Compania Aerostar Bacău a raportat în primele nouă luni un profit net de 73,914 milioane de lei, în creştere cu 53%, comparativ cu perioada similară din 2021, de 48,310 milioane de lei, potrivit rezultatelor neauditate ale companiei, remise vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din exploatare ale companiei s-au ridicat la 326,6 milioane de lei, mai mari faţă de cele obţinute în primele trei trimestre ale anului trecut, de 262,9  milioane lei. Din acestea, veniturile din vânzări s-au situat la 317,3 milioane lei, comparativ cu 243,8  milioane lei la 30 septembrie 2021. În categoria altor cheltuieli de exploatare în valoare de 3,05 milioane de lei sunt cuprinse, printre altele, cheltuieli cu impozite şi taxe locale, sponsorizări, donaţii.

Veniturile financiare înregistrate de Aerostar la 30 septembrie 2022 sunt de 18,69 milioane lei, mai mult decât duble faţă de cele din perioada similară a anului trecut, de 7,32 milioane lei.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

“Într-un mediu de business volatil şi imprevizibil, pandemia, disputele comerciale, crizele financiare şi alţi factori, pot influenţa rezultatele finale ale jucătorilor din industria de aviaţie. Rezultatele din perioada de raportare reflectă performanţa solidă a companiei, cu o creştere de 29% în cifra de afaceri şi cu aproximativ 6% a numărului de angajaţi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul mediului geopolitic şi economic complex, ceea ce reflectă rezilienţa şi un cadru stabil al companiei în raport cu mediul de business”, se arată în raportul transmis BVB. 

În primele 9 luni ale anului 2022, societatea a acordat salariaţilor tichete de masa în valoare de 5,27 milioane de lei şi vouchere de vacanţă în valoare de 586.000 lei.

Potrivit raportului companiei, în anul 2022, Aerostar nu a acordat avansuri sau credite membrilor Consiliului de Administraţie şi nu şi-a luat nici un angajament în contul acestora cu titlu de garanţie de orice tip. 

În Adunarea Generală Ordinară din 16 decembrie 2021, acţionarii societăţii Aerostar au aprobat îngheţarea, la nivelul hotărât de Adunarea Generala Ordinară a acţionarilor din data de 9 iulie 2020, a indemnizaţiei administratorilor pentru exerciţiul financiar al anului 2022, respectiv: menţinerea pentru fiecare membru ales al Consiliului de Administraţie a unei remuneraţii lunare, fixe nete de 4.750 lei; un nivel maxim al remuneraţiilor suplimentare pentru membrii Consiliului de Administraţie care au şi atribuţii executive a unei sume lunare, fixe, de cel mult 10 (zece) ori (inclusiv) remuneraţia fixă, de 4.750 lei, aplicată individual, după cazul fiecăruia; împuternicirea Consiliului de Administraţie pentru negocierea acestora în limita plafonului aprobat. 

Suma indemnizaţiilor brute acordate membrilor Consiliului de Administraţie în primele 9 luni din anul 2022, în virtutea responsabilităților acestora, a fost de 1,29 milioane de lei. 

Aerostar Bacău, singurul centru de mentenanță din România pentru F16 

Societatea Aerostar SA Bacău a anunțat recent că va efectua serviciile de depanare, mentenanță și service pentru avioanele F16 care sunt achiziționate din Norvegia.

Directorul societății, Grigore Filip, a adăugat că, în această perioadă, la Aerostar Bacău, se modernizează și cele 17 avioane achiziționate deja din Portugalia.

În total, este vorba de  49 de aparate de zbor cumpărate din Portugalia și Norvegia.

Directorul Aerostar, Grigore Filip, susține că la Bacău este singurul centru de mentenanță din România pentru F16. Totodată, societate Aerostar oferă mentenanță pentru MIG 21 Lancer și IAR 52. Aceeași societate Aerostar are la Iași centru de mentenanță pentru avioanele civile din categoria Boeing 737 și AirBus 320.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: