Preţurile petrolului au crescut marţi cu peste 2%, după ce exportatorul major Arabia Saudită a declarat că OPEC+ continuă să reducă producţia şi că ar putea lua măsuri suplimentare pentru a echilibra piaţa, depăşind îngrijorările legate de recesiunea globală şi îngrijorarea provocată de creşterea cazurilor de Covid-19 în China, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Ministrul Energiei din Arabia Saudită, prinţul Abdulaziz bin Salman, a fost citat luni de agenţia de ştiri de stat SPA că a negat un articol din Wall Street Journal care a provocat o scădere a preţurilor cu peste 5%, afirmând că Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol ia în considerare creşterea producţiei.

Preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 1,83 dolari, sau cu 2,1%, la 89,28 dolari. Cotaţia ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,80 dolari, sau cu 2,3%, la 81,84 dolari.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

“Piaţa a început într-o notă pozitivă, deoarece ministrul saudit al Energiei a negat că o creştere a producţiei este în discuţie. Asta a susţinut preţurile”, a declarat Phil Flynn, analist la grupul Price Futures.

Emiratele Arabe Unite, un alt mare producător OPEC, a negat că poartă discuţii privind modificarea celui mai recent acord al OPEC+, în timp ce Kuweitul a spus că nu au existat astfel de discuţii. Algeria a declarat că nu a fost discutată o revizuire ”improbabilă” a acordului OPEC+.

OPEC, Rusia şi alţi aliaţi, cunoscuţi sub numele de OPEC+, se întâlnesc pe 4 decembrie, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a măsurilor europene şi ale G7 ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, care ar putea sprijini piaţa.

Pe 5 decembrie, urmează să înceapă o interdicţie a Uniunii Europene asupra importurilor de ţiţei ruseşti, la fel ca şi un plan G7 care va permite furnizorilor de servicii de transport maritim să ajute la exportul petrolului rusesc, dar numai la preţuri scăzute impuse.