A doua zi de subscriere la Hidroelectrica: Micii investitori au investit până acum aproape 830 milioane lei

Redacția iun. 26, 2023 0 comentarii
Cum-investești-la-bursă-cu-un-buget-mic

În cele două zile de subscriere de acțiuni la oferta publică inițială a Hidroelectrica de până acum, micii investitori au subscris peste 7,4 milioane de acțiuni, în valoare de aproape 830 milioane de lei.

Vineri, în prima zi, micii investitori au subscris peste 3,4 milioane de acțiuni, în valoare de aproape 382 milioane de lei, iar luni subscrierile au depășit 447 milioane lei.

Prețul la care pot subscrie investitorii de retail este fix, de 112 lei pe acțiune. Aceștia pot cumpăra minim 50 de acțiuni Hidroelectrica, adică trebuie să scoată din buzunar minim 5.600 lei. Nu există o limită maximă de acțiuni care pot fi cumpărate.

Perioada de ofertă este cuprinsă între 23 iunie – 4 iulie 2023, inclusiv.

Micii investitori vor beneficia de o reducere de 3% din prețul final de ofertă, dacă subscriu în primele 5 zile lucrătoare din perioada de ofertă, adică până la și inclusiv la data de 29 iunie 2023.

Ordinele de subscriere ale investitorilor instituţionali nu sunt publice, ci pot fi văzute doar de brokerii din consorțiu.

Hidroelectrica, „perla din energie” a statului român, se listează la Bursa de Valori București (BVB). Fondul Proprietatea, acționarul minoritar, a anunțat joi noaptea că scoate la vânzare 17% din pachetul deținut (de aproape 20%), adică 78 milioane acțiuni. Interval de preț este de 94 – 112 lei pe acțiune. Astfel, pachetul de acțiuni este estimat la o valoare de maxim de 8,8 miliarde lei (1,78 miliarde de euro) pe baza preţului maxim de subscriere de 112 lei. Compania este evaluată la 50,4 miliarde de lei. Amintim că Hidroelectrica se va lista la bursă sub simbolul H2O, formula chimică a apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *