Achiziția Twitter de către Elon Musk este a doua cea mai mare tranzacție din istorie

Redacția apr. 26, 2022 1 comentarii
twitter

Achiziția Twitter de către fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk, tranzacție în valoare de aproximativ 44 de miliarde de dolari, este una dintre cele mai mari achiziții cu efect de levier din istorie, arată Statista.

Potrivit anunțului Twitter privind acordul, Musk va plăti achiziția cu împrumuturi de 25,5 miliarde de dolari, susținute parțial de propriile sale active și parțial de activele Twitter. El va oferi, de asemenea, aproximativ 21 de miliarde de dolari în numerar, deși încă nu este clar cum plănuiește să strângă această sumă.

Cea mai mare tranzacție încheiată vreodată este cea privind vânzarea Energy Future Holdings, în valoare de 45 miliarde de dolari. EFH a fost achiziționată în 2007 de către banca de investiții Goldman Sachs și firmele de capital privat KKR & Co și TPG Capital, în cea mai mare tranzacție de cumpărare cu efect de levier vreodată. Tranzacția a făcut ca grupul achizitor să rămână cu datorii de 40,1 miliarde de dolari, pariind că prețurile gazelor naturale vor crește și vor oferi centralelor pe cărbune un avantaj competitiv. În schimb, prețurile gazelor naturale au scăzut brusc. În consecință, Energy Future Holdings s-a afundat în probleme financiare, ceea ce a dus la solicitarea de protecție în caz de faliment în 29 aprilie 2014.

Achiziția Twitter de către Elon Mask va fi a doua cea mai mare astfel de tranzacție, în valoare de 44 miliarde de dolari.

Infografică: Acordul Musk-Twitter, una dintre cele mai mari achiziții din istorie |  Statista

Foto: Pexels

Comentarii

  1. Si una dintre cele mai ticaloase. A luat pe datorie, datorie pe care o va varsa pe carca Twitter. Marvelous Ticalos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.