Update. Acționarii Electrica au respins preluarea a cinci companii din domeniul energiei generate în parcuri fotovoltaice în Cluj, Prahova și Arad. Consiliul Concurenței analiza tranzacția

panouri solare, fotovoltaice Sursa foto Pixabay

Update. Acţionarii Electrica au respins achiziţionarea a cinci societăţi care deţin şi operează centrale electrice fotovoltaice, transmite Agerpres. Preţul global al tranzacţiei vizate era de 35 de milioane de euro.

Știre inițială. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Societatea Energetică Electrica S.A. intenționează să preia companiile TCV Impex S.A., ACV Solar Technology S.A., TIS Energy S.A., Delta & Zeta Energy S.A. și Gama & Delta Energy S.A, a anunțat instituția

Grupul Electrica este activ pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și în sectorul serviciilor tehnice. Electrica este de asemenea activă și pe piața românească a producției și comercializării energiei electrice, prin Electrica Energie Verde 1 S.R.L., care deține un parc fotovoltaic în Stănești, Giurgiu.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Companiile care urmează a fi preluate, TCV Impex S.A., ACV Solar Technology S.A., TIS Energy S.A., Delta & Zeta Energy S.A. și Gama & Delta Energy S.A., își desfășoară activitata în domeniul producției și comercializării energiei electrice generate în parcuri fotovoltaice situate în județele Cluj, Prahova și Arad.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacție în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Update. Acţionarii Electrica au respins miercuri, în Adunarea Generală Extraordinară, achiziţionarea de către companie a participaţiilor MT Project BV şi HiTech Solar Investment GmbH în cinci societăţi care deţin şi operează centrale electrice fotovoltaice, participaţii care, împreună, reprezintă 100% din capitalul social al fiecărei societăţi în parte, transmite Agerpres.

Astfel, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti, acţionarii au respins aprobarea achiziţionării de către Societatea Energetica Electrica a participaţiilor în TCV Impex, ACV Solar Technology, TIS Energy, Delta & Zeta Energy şi în Gama & Delta Energy.

Consiliul de Administraţie al societăţii, a avizat în data de 15 octombrie 2021, în vederea supunerii spre aprobare a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Electrica, termenii şi condiţiile achiziţionării participaţiilor MTP şi HSI în cele cinci societăţi, care deţin şi operează fiecare câte o centrală electrică fotovoltaică, având împreună o capacitate instalată totală de 30,95 MW, respectiv o capacitate de operare totală limitată la 28,89 MW.

Conform convocatorului pentru AGEA, preţul global al tranzacţiei vizate era de 35 de milioane de euro. Tranzacţia urma să fie finanţată din creditul-punte în sumă de până la 750 milioane euro, care va fi contractat de Electrica de la un consorţiu de bănci format din Erste Bank şi Raiffeisen Bank şi/sau din fonduri proprii ale Grupului Electrica.

“Tranzacţia vizată se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în producţia de energie electrică, în particular, din surse regenerabile”, se menţiona în convocator.

Pe de altă parte, acţionarii Electrica au aprobat completarea structurii de garanţii pentru creditul-punte în sumă de până la 750 milioane lei cu caracter neangajant care va fi contractat de Electrica de la consorţiul Erste Bank-Raiffeisen Bank, însoţit de o scrisoare de angajament pentru aranjarea unei emisiuni de obligaţiuni (condiţionată de obţinerea aprobărilor corporative necesare) “pentru a finanţa oportunităţile de creştere anorganică”, a cărui contractare a fost aprobată prin Hotărârea AGEA Electrica din 28 aprilie 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: