Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, după datele privind inflația din zona euro

bursa-economie-criza

Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, în timp ce participanţii de pe piaţă au evaluat cele mai recente date privind inflaţia din zona euro, transmite CNBC, conform News.ro.

După o sesiune pozitivă de luni, indicele regional Stoxx 600 şi-a reluat declinul de săptămâna trecută.

Indicele paneuropean a închis în scădere cu aproximativ 0,4%. Indicele FTSE 100 din Marea Britanie a scăzut cu 0,6%, Dax din Germania cu 0,7% şi Cac 40 din Franţa cu 0,3%. Indicele IBEX 35 din Spania a condus scăderile, cu un declin de 1,3%.

Cele mai multe sectoare au fost în roşu, cu acţiunile companiilor de asigurări în declin cu 1,6%, în timp ce componenta companiilor de petrol şi gaze a crescut cu 0,55%.

Inflaţia totală din zona euro a încetinit la 2,5% în iunie, a anunţat agenţia de statistică a Uniunii Europene, Eurostat, fiind în conformitate cu aşteptările economiştilor chestionaţi de Reuters.

Cu toate acestea, cifrele urmărite cu atenţie pentru inflaţia de bază şi cea a serviciilor au rămas încăpăţânat de ridicate, menţinându-se la 2,9%, respectiv 4,1%.

Estimările din piaţa financiară sugerează că BCE va reduce ratele cu 0,25 de puncte procentuale de încă două până la sfârşitul anului, potrivit datelor LSEG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *