Acţiunile europene au închis joi la un nou maxim istoric, după deciziile de politică monetară luate în Marea Britanie și Elveția

bursa economie criza Sursa: Unsplash.com

Acţiunile europene au închis joi la un nou maxim istoric, în urma ultimelor decizii de politică monetară luate de Banca Angliei şi Banca Naţională Elveţiană, relatează CNBC, conform News.ro.

Indicele pan-european Stoxx 600 a urcat cu 0,94% şi a depăşit recordul stabilit la începutul acestei luni, pentru a închide la 509,95 puncte.

Aproape toate sectoarele s-au tranzacţionat în verde, acţiunile companiilor de tehnologie crescând cu 3,2%, în timp ce titlurile companiilor de utilităţi au scăzut cu 0,39%.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Banca Angliei a menţinut ratele dobânzilor conform aşteptărilor, iar acţiunile din Marea Britanie au crescut, pe măsură ce investitorii au digerat detaliile anunţului, descris pe scară largă ca având o tentă favorabilă.

Indicele londonez FTSE 100 a încheiat sesiunea în urcare cu 1,8%, în timp ce lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul american, iar randamentele obligaţiunilor guvernamentale din Regatul Unit au scăzut. A fost cea mai bună sesiune a FTSE din septembrie anul trecut.

Banca Naţională Elveţiană a surprins mai devreme piaţa cu decizia de a-şi reduce dobânda principală cu 0,25 puncte procentuale, la 1,5%, spunând că este posibil ca inflaţia să rămână sub 2% în viitorul previzibil. Acţiunile băncilor elveţiene au crescut în urma anunţului.

Indicele german DAX a crescut cu 0,88%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,22%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,1%, iat IBEX 35, al bursei din Madrid, a urcat cu 1,07%.

Acţiunile americane au urcat joi după ce cei trei indici majori din Statele Unite sau închis miercuri la noi recorduri, în urma celei mai recente reuniuni de politică a Rezervei Federale din SUA. Fed a reiterat aşteptările pentru trei reduceri ale ratelor dobânzilor în acest an şi a menţinut neschimbate costurile de împrumut la reuniunea sa de două zile de politică monetară, care s-a încheiat miercuri.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.