Acţiunile europene au închis miercuri în scădere, după semnale negative din partea economiilor chineze şi UE

Redacția iul. 6, 2023 0 comentarii
bursa-economie-criza

Acţiunile europene au închis miercuri în scădere, deoarece investitorii au evaluat cele mai recente semnale negative din partea economiilor chineze şi UE, transmite CNBC, citat de News.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 0,7%, subindicii companiilor de asigurări şi de utilităţi scăzând cel mai mult, cu 1,9%,.

Stoxx 600  a înregistrat fluctuaţii mici în ultimele trei sesiuni, pe măsură ce starea de spirit a devenit prudentă înaintea sezonului raportărilor financiare pentru trimestrul al doilea.

Activitatea sectorului serviciilor din China a încetinit considerabil în iunie, potrivit sondajului Caixin/S&P Global al managerilor de achiziţii, deşi a rămas în teritoriu de expansiune pentru a şasea lună consecutiv.

Între timp, cifrele PMI pentru zona euro au arătat că producţia întreprinderilor a scăzut în iunie.

S&P Global a declarat că economia ”s-a oprit” deoarece sprijinul din partea creşterii sectorului serviciilor a scăzut, în ciuda diminuării presiunilor inflaţioniste.

Sondajul a menţionat o cerere slabă şi ”o scădere deosebit de abruptă a comenzilor noi la producători”.

Preţurile petrolului s-au retras din cauza nervozităţii legate de cerere, după creşterea iniţială determinată de anunţul de luni privind reducerile producţiei de către Arabia Saudită şi Rusia.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,63%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,80%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,03%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *