Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în scădere, influenţate de titlurile imobiliare

bursa-economie-criza

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în scădere, influenţate de titlurile imobiliare, în timp ce investitorii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de perspectivele ca ratele dobânzilor să rămână ridicate pentru mai mult timp, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât în declin cu 0,2%, recuperând o parte din pierderile consemnate pe parcursul zilei, în timp ce componenta companiilor imobiliare a scăzut cu 3,2%, până la cel mai redus nivel din peste două luni.

Acţiunile companiei LEG Immobilien din Germania au închis în declin cu 11,4%, după ce firma şi-a suspendat plata dividendelor

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

”Este destul de evident că firmele imobiliare vor fi supuse unei presiuni într-un mediu cu rate ale dobânzii mai ridicate, iar comentariile (LEG Immobilien) i-au determinat pe oameni să se gândească într-o altă lumină la companii şi la capacitatea lor de a gestiona incertitudinile economice”, a declarat Steve Sosnick, strateg şef la Brokeri interactivi.

Peste Atlantic, Wall Street a câştigat teren, deoarece datele economice au sugerat semne de fisuri pe piaţa forţei de muncă din SUA, înaintea datelor cheie privind salariile non-agricole de vineri, indicând faptul că politica monetară restrictivă a Rezervei Federale începe să funcţioneze conform aşteptărilor.

Toţi ochii vor fi aţintiţi asupra Băncii Centrale Europene săptămâna viitoare, când analiştii se aşteaptă ca instituţia să-şi majoreze dobânda cheie cu 0,50 puncte procentuale, numeroşi factori de decizie cerând băncii centrale să menţină creşterea dobânzilor, la reuniunile ulterioare.

Acţiunile compazniilor minere europene au scăzut cu 2,7%, urmărind preţurile mai scăzute ale cuprului.

Titlurile Hugo Boss au scăzut cu 2,1% după ce casa de modă germană a estimat că vânzările pentru 2023 vor creşte mai încet decât anul trecut.

Acţiunile Credit Suisse au foct cotate în declin cu 1,9% după ce banca a amânat publicarea raportului său anual, deoarece autoritatea de reglementare a pieţei din SUA a ridicat întrebări cu privire la situaţiile financiare anterioare.

Indicele german DAX a stagnat, CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 0,12%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a pierdut 0,63%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: