Acțiunile Netflix scad cu peste 10% pe fondul temerilor că explozia vizionărilor pandemice s-a terminat și a exploziei concurenței în serviciile de streaming

netflix

Acțiunile gigantului media Netflix au scăzut cu 11% în tranzacționări la bursă după închidere, la 489,28 dolari acțiunea, reducând cu 25 miliarde dolari capitalizarea de piață a companiei.

Gigantul de streaming video a raportat o încetinire a creșterii numărului de abonați – circa  3,98 milioane de persoane s-au înscris la Netflix între ianuarie și martie, cu mult sub cele 6 milioane proiectate.

Compania a declarat că lipsa unor noi show-uri ar fi putut contribui la această încetinire, adăugând că se aștepta ca aceasta să recupereze pe măsură ce vor fi lansate noi episoade ale acestor seriale.

Serviciul de streaming a adăugat anul trecut 15,8 milioane de noi abonați, Covid-19 forțând oamenii din întreaga lume să rămână acasă.

O mare parte din această creștere a provenit din Asia, unde Netflix a adăugat 9,3 milioane de noi abonați în 2020, o creștere de aproximativ 65% față de anul precedent.

Dar pandemia s-a dovedit a fi o sabie cu două tăișuri pentru Netflix, deoarece producția de filme s-a oprit.

Netflix, care are 207 milioane de abonați, se confruntă, de asemenea, cu o concurență din ce în ce mai dură din cauza noilor servicii de streaming care intră pe piață. HBO Max, Paramount +, Discovery +, AMC + și Peacock s-au lansat cu mare publicitate, iar Amazon Prime tocmai a depășit 200 de milioane de abonați (cu un număr necunoscut dintre cei care urmăresc videoclipuri incluse), Apple continuă să investească în TV + și Disney + a explodat la peste 100 de milioane de abonați.

Chiar și cu o creștere lentă a clienților, Netflix a raportat venituri de 7,16 miliarde de dolari și profituri de 1,71 miliarde de dolari.

Netflix a prezis o creștere mai puternică în a doua jumătate a anului, când va lansa noi sezoane din “You”, “Money Heist”, “The Witcher” și filmul de acțiune “Red Notice”, printre alte titluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *