Acțiunile Renault au scăzut joi dimineață după anunțata închidere a fabricii din Moscova

Redacția mart. 24, 2022 0 comentarii
renault duster

Valoarea acțiunilor Renault a scăzut joi dimineață, după ce producătorul francez de automobile a anunțat că își suspendă operațiunile la fabrica sa din Moscova, în timp ce partenerul rus Avtovaz a promis că își va reduce dependența de componentele importate.

Producătorul auto occidental cel mai expus pieţei ruse, Renault a declarat miercuri că va evalua valoarea activelor afectate de decizia sa la sfârşitul acestui an. Anul trecut, aceste active au fost evaluate la 2,2 miliarde de euro.

Renault a mai spus că își va evalua opțiunile în ceea ce privește pachetul majoritar de acțiuni la Avtovaz, producătorul auto nr. 1 al Rusiei, scrie Reuters.

Avtovaz a declarat joi că va produce noi modele cu expunere redusă la componentele importate și va face tot posibilul pentru a restabili lanțurile de aprovizionare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat miercuri Renault de finanțarea războiului. Mai târziu, ministrul de externe al Ucrainei a salutat decizia Renault.

„Ceea ce cerem companiilor franceze este să aplice sancțiunile”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, la radio RMC, reiterând poziția Parisului conform căreia este la latitudinea întreprinderilor să decidă asupra prezenței lor în Rusia. Guvernul deține un pachet de 15% din Renault și l-a susținut cu un împrumut în pandemie.

„Credem că această mișcare strategică va îndrepta atenția investitorilor către operațiunile de bază ale Renault, care au fost în mare măsură restructurate în ultimii ani”, au spus analiștii JP Morgan într-o notă.

Credit Suisse într-o notă a spus că posibila ieșire din Rusia pentru Renault ar fi o opțiune mai bună decât adoptarea unei abordări „aștepți și vezi”, chiar dacă aceasta are un cost pentru companie.

Sursa foto: Renault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.