Activele fondurilor de pensii facultative din România au depășit nivelul de 5 miliarde de lei, după o creştere cu 30,1% în martie

bani economii pusculita financiar Sursa foto: Pexels / Maitree Rimthong

Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,03 miliarde de lei, la finalul lunii martie, în creştere cu 30,1% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului anterior, conform unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), scrie Agerpres.

„Cele mai multe investiţii au fost efectuate local (96%), majoritatea fiind denominate în lei (89%)”, se menţionează în raport.

Potrivit sursei citate, valoarea contribuţiilor virate în luna martie a fost de 56,3 milioane de lei, în timp ce contribuţia medie a fost 159 de lei.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 3,302 miliarde de lei, respectiv 65,6%. Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 1,329 miliarde de lei (26,4%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 189,83 milioane de lei, respectiv 3,8% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, fondurile de pensii facultative aveau 736.606 de participanţi în martie 2024.

Pe Pilonul III sunt active următoarele fonduri de pensii: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, Generali Stabil, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea şi Raiffeisen Acumulare.

Sursa foto: Pexels / Maitree Rimthong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *