Administrația Prezidențială: Conducerea OMV și-a asumat să ia decizia finală de investiție pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră la mijlocul anului 2023

offshore, sonda offshore, gaze marea neagra, neptun deep, platforma maritima sursa foto: Facebook/ OMV Petrom

Conducerea OMV și-a asumat angajamentul de a adopta decizia finală de investiție în proiectul exploatării gazelor de la Marea Neagră la mijlocul anului 2023, a anunțat luni Administrația Prezidențială. Reamintim că OMV Petrom a tot amânat decizia de investiție, criticând prevederile legii offshore, chiar și după o parte dintre acestea au fost modificate. Administrația Prezidențială spune însă că „legea offshore este una favorabilă și se află în vigoare”.

„Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța strategică a acestui proiect pentru România și a solicitat conducerii OMV începerea cât mai rapidă a exploatărilor offshore în cadrul perimetrului deținut de Romgaz și OMV Petrom, având în vedere că legea offshore este una favorabilă și se află în vigoare.

Conducerea OMV a prezentat stadiul proiectului și pașii cheie realizați, asumând angajamentul de a adopta decizia finală de investiție la mijlocul anului 2023, astfel încât exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep să demareze cât mai curând posibil”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit luni, 21 noiembrie 2022, la Palatul Cotroceni, o delegație a OMV Petrom, condusă de directorul general executiv al OMV și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern. Subiectele abordate de către conducerea companiei au vizat activitatea și planurile de investiții în România.

În contextul discuțiilor privind evoluțiile de la nivel regional, a fost abordată intenția OMV Petrom de dezvoltare a unor proiecte de anvergură și în Republica Moldova, inițiativă salutată de Președintele Klaus Iohannis, care a precizat că România este dispusă să acorde tot sprijinul necesar asigurării unui nivel adecvat de securitate energetică în țara vecină, conform Administrației Prezidențiale.

sursa foto: Facebook/ OMV Petrom

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *