Adrian Câciu, despre pachetul de vouchere de 50 de euro: Ar putea înseamna orice fel de soluție care vine în sprijinul persoanelor cu venituri mici

bani, finante, lei, financiar, deficit

Ministru Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că guvernul ar putea lua în calcul măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili în fața inflației și a crizei facturilor, ce ar include vouchere pentru alimentele de bază și susținerea elevilor din familii cu venituri mici. Acesta spune că cea mai mare provocare este să mențină puterea de cumpărare având în vedere că inflația este una destul de ridicată.

Coaliția de guvernare discută noi măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili în fața inflației și a crizei facturilor, ce ar include vouchere pentru alimentele de bază și susținerea elevilor din familii cu venituri mici, au declarat pentru G4Media surse politice. Deciziile, care ar putea fi adoptate în această săptămână de guvern, prevăd acordarea a două tipuri de vouchere.

„[Pachetul de vouchere de 50 euro, n.r.] ar putea înseamna orice fel de soluție care vine în sprijinul persoanelor cu venituri mici. Trebuie luate măsuri. Cea mai mare provocarea este menținerea puterii de cumpărare având în vedere că inflația este una destul de ridicată”, a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu, prezent la conferința The Economist Romania Business & Investment Roundtable.

Acesta a spus că fondurile europene sunt prioritare, iar România mai are la dispoziție fonduri europene din 2014-2020 încă nefolosite. Potrivit ministrului, Guvernul a solicitat o flexibilizare a condițiilor și a obținut-o.

„Din punctul meu de vedere, minim 70-80% dintre măsuri ar trebui să le susținem din fonduri europene pentru că dincolo de efortul pe care îl facem trebuie să ne menținem angajamentele asumate, în realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Nu trebuie sacrificat niciun leu, din contră”, a precizat ministrul.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.