Adrian Câciu, ministrul Finanțelor: Rectificările bugetare ar trebui să reprezinte situaţii excepţionale

Redacția nov. 29, 2021 0 comentarii
Adrian Câciu

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a afirmat că rectificările, deşi au devenit o obişnuinţă, ar trebui să reprezinte situaţii excepţionale cu privire la legea bugetului de stat. El a precizat că un buget trebuie să conţină în el toate elementele, scrie News.ro.

Adrian Câciu a declarat, duminică, la un post TV, că bugetul ţării este o chestiune foarte concretă.

“Bugetul ţării nu este o chestiune de incertitudine, bugetul este destul de….nu de rigid, dar este o chestiune foarte concretă, adică banii sunt acolo, dar regulă, aşa cum vedem în multe ocazii nu sunt bine gestionaţi. Dar ei sunt acolo şi nu sunt eficient distribuiţi, se fac tot felul de erori în cadrul planificării bugetare, erori care la un moment dat te aduc în situaţia de a face rectificări. Pentru cine nu ştie, rectificările, deşi au devenit o obişnuinţă, ar trebui să reprezinte situaţii excepţionale cu privire la legea bugetului de stat. Un buget predictibil ar trebui să conţină în el toate elementele astfel încât să nu fim nevoiţi să facem rectificare”, a precizat ministrul Finanţelor.

El a menţionat că trebuie ajutate toate localităţile care au probleme cu factura la gigacalorie.

“Nu poţi face discuţii de genul doar Primăria Bucureşti trebuie ajutată. Eu trebuie să am o analiză şi de la Bucureşti, dar şi pe celelalte UAT-uri care au probleme cu factura la gigacalorie şi dacă este cazul, împreună cu ministrul Dezvoltării, trebuie să facem o hotărâre de Guvern, să alocăm suplimentări de sume, dacă mai este necesar, pentru acest an, astfel încât toate comunităţile locale să fie ajutate”, a explicat Adrian Câciu.

Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.