Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol: Domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz – taie, taie, taie!/ Prin facilităţile pentru construcţii şi agricultură se stabilizase relaţia cu forţa de muncă

Redacția sept. 23, 2023 8 comentarii
adrian porumboiu

Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol, susţine că eliminarea facilităţilor pentru angajaţii din construcţii şi din agricultură va provoca un nou exod al forţei de muncă din România.

”Dacă un angajat avea 5.000 de lei brut, lua 4.000 de lei în mână. Dacă avea 6.000 de lei brut, lua spre 5.000 net. Pe salariat nu-l interesează cât îi dai brut, el vrea să vadă ce are în mână. Vor pleca iar”, a declarat Adrian Porumboiu la Prima TV.

”Prima dată, am fost încântat când văzut că, după Marghiloman, a apărut un prim-ministru din Buzău. Mă refer la domnul Ciolacu. Numai că Marghiloman era capitalist şi ştia ce trebuie să facă. Acum, domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz: taie, taie, taie! Taie de unde trebuie, dar lasă sectorul privat să trăiască! Au dat o Hotărâre de Guvern (ordonanţă de urgenţă – n.r.), care era valabilă până în 2028, referitoare la anumite facilităţi: pentru construcţii, agricultură şi industrie alimentară. Nu plăteau CASS. Se stabilizase cât de cât relaţia cu forţa de muncă, pentru că foarte mulţi pleacă afară. Dacă un angajat avea 5.000 de lei brut, lua 4.000 de lei în mână. Dacă avea 6.000 de lei brut, lua spre 5.000 net. Pe salariat nu-l interesează cât îi dai brut, el vrea să vadă ce are în mână, să cumpere ce are de cumpărat. Vor pleca iar. Nu poţi să spui după un an de zile că venim şi modificăm pentru că bugetul e găurit. Dar cine l-a găurit? L-au găurit firmele private? L-au găurit tot ei, pentru că nu au luat măsurile care se impun”, a spus Adrian Porumboiu.

Pe de altă parte, omul de afaceri susţine că Guvernul nu va putea îmbunătăţi colectarea taxelor la bugetul de stat în condiţiile în care menţine în teritoriu şefi ai ANAF cu o vechime de 20 sau 25 de ani, care „s-au obişnuit cu toate relele de pe lume”.

”La colectare, (guvernanţii – n.r.) n-au avut acel dram de iniţiativă să înţeleagă că nu poţi să ţii 20-25 de ani un director de ANAF la un judeţ. Ăla s-a obişnuit cu toate relele de pe lumea asta, e un fel de vătaf acolo, dar nu poate să-l schimbe, că e ba de la PNL, ba de la PSD. Ei joacă tot timpul o horă acolo”, a spus Porumboiu.

Adrian Porumboiu le-a cerut politicienilor să taie banii alocaţi partidelor dacă vor să facă economie la bugetul de stat.

”Dacă tot taie, de ce un partid, n-are importanţă care, trebuie să ia 36-37 de milioane de euro pe an din bugetul statului? Băieţi, daţi banii ăia jos, că e criză! Tai de la un om care are 5.000 de lei pe lună?”, a comentat Porumboiu.

În 2022, PSD şi PNL, partidele care formează coaliţia de guvernare, au încasat de la bugetul statului, împreună, în jur de 37 de milioane de euro.

 

Sursa foto: Facebook/Adrian Porumboiu

Comentarii

  • Are dreptate Adrian Porumboiu,acest farmazon și-a făcut avere a doar pe spatele lui Buzatu,la stăpânit doar prin corupției,acest denunțător trebuie să fie coleg cu acest corupt 15-20 de primăveri la jucatul tablelor!!! Să-și spună unul altuia toate măgăriile făcute vasluieni lor!!!!

 1. Rețetă pentru risipă banului public
  Inventezi o inițiativa aparent benefica, de exemplu un stimulent pentru instalare panouri fotovoltaice. Apoi inventezi proceduri birocratice care sa presupună personal suplimentar (de exemplu anul trecut la dosarul de depus la Ministerul Mediului era necesar un document de la Ministerul Mediului) și eventual șpăgi (de exemplu acreditarea firmelor ce pot instala panouri). Oamenii care, exasperați de anii de așteptare pana la evaluarea dosarelor au instalat panouri pe banii lor, sunt prosumatori și injectează curent în rețea NU PRIMESC STIMULENT.
  Asa se raspandeste CANCERUL BUGETAR

 2. Draga Porumboiu,îți ramintesc doua chestiuni despre “infamul” prim ministru marghiloman(fara majusculă );
  El a insistat să trimitem la moscova(fara majusculă) tezaurul românesc cu cele 92 1/2 tone aur,bijuteriile coroanei ,tablouri,tezaurul de la Pietroasa,etc.si :
  A semnat “pacea” de la Buftea – București,fiind un filogerman declarat !
  Așa capitalist…..mai bine uitarea din cărțile de istorie pentru boierul,-mosier Marghiloman…. !
  Cât despre “pietarul covrigar ” nu am ce comenta….o nulitate ! Aferim!

 3. Să treacă în mediul privat de urgență 300000 de paraziți bugetari care stau 7 insi pe același scaun, care muncesc 3 pre pe zi din 8 dar care au salarii dublu față de privați , Burghezia Bugetară este Mafia care a subjugat Romania. Sclavii de la privat tac din gura și îndura pentru că sunt 6 milioane de prosti care nu merg la votare iar șmecherii de la stat sunt 2 milioane și votează toți. Cu cine trebuie sa votezi ? E simplu. Cu orice partid afara de PSD și PNL .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *