Maria Mărășescu și Claudiu, mamă și fiu din Sibiu, au deschis o afacere numită „Nutts&Eggs”, unde vând produse de patiserie și dulciuri tradiționale după rețete proprii, care au circulat în familia lor, relatează Turnul Sfatului, într-un reportaj.
Afacerea a avut ca scop inițial organizarea de ateliere gastronomice pentru copii, însă a evoluat către producția și vânzarea de produse precum cornulețe, cozonaci, sărățele și brioșe.
„Nu facem prăjituri cu creme sau torturi, noi facem prăjiturile vechi, cu rețete de la părinții mei. Claudiu le face câteodată și mai bine pentru că, de multe ori, el are și mai multă răbdare. Ne e drag când vedem clienții că vin și comandă și încercăm să ne adaptăm cerințelor lor”, declară Maria pentru Turnul Sfatului.
Maria are 71 de ani și timp de 12 ani a fost administrator la Biserica Evanghelică din Cristian, unde a încercat să facă, împreună cu fiul ei, ateliere cu copii, însă acestea se organizau destul de greu. Claudiu a venit cu ideea și au început afacerea în decembrie 2023.

Printre produsele vândute se numără cozonacul, brioșele cu ciocolată, cu brânză de vaci și fructe confiate și stafide, hencleș cu griș, cu fructe confiate și smântână și hencleș săsesc, rețeta originală, prăjitura lămâița, mucenici, biscuiții cu lămâie, cu portocală, cu mentă, cu levănțică, cu ciocolată, dar și cornulețe cu dulceață de prune, al căror aluat nu are zahăr.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Produsele sunt diverse datorită mixului cultural al părinților Mariei, tatăl ei fiind român și mama ei săsoaică.
Preparatele cele mai cerute sunt lichiul cu varză (plăcintă), ceapă, brânză, măr, dovleac și cozonacii în perioada sărbătorilor.