Afaceri ciudate și, totuși, de succes. Ce idei bizare fac mulți bani și cum au reușit

afacere semnare contract pexels Foto: Pexels

Atunci când majoritatea antreprenorilor încep o afacere, ei urmăresc idei de afaceri îngrozitor de normale. La urma urmei, ce se vinde mai bine decât bunurile și serviciile de care toată lumea are nevoie? Totuși, oamenii au o gamă largă de obiceiuri și dorințe, ceea ce permite unor afaceri ciudate să înflorească și să își croiască nișe unice pe piață.

Iată câteva exemple de companii care s-au diferențiat, au satisfăcut nevoi despre care nici nu știai că există și chiar au avut succes prin ciudățenia lor.

Restaurantul pentru câini

S-ar putea să fi auzit de cafenele cu pisici sau de restaurante dog-friendly, dar ați auzit vreodată de un restaurant doar pentru câini? Dogue din San Francisco oferă un meniu de degustare de 75 de dolari exclusiv pentru canini, care include „pawtisserie” și „dogguccinos” făcute în casă.

Dogue a fost fondat de Rahmi Massarweh, un bucătar care a căutat inițial să creeze mâncăruri sănătoase pentru animalele sale. Dincolo de noutatea de a mânca împreună cu animalul de companie, Dogue își dedică existența explicând nutriția animalelor de companie și efectele acesteia asupra sănătății unui câine.

Pantofi comestibili

Aparent, pantofii comestibili există și au succes. În timp ce majoritatea companiilor care produc pantofi comestibili se ocupă și de producția de produse mai convenționale, pantofii comestibili reprezintă o piață suficient de mare încât o căutare rapidă pe Google dezvăluie zeci de rezultate. Cele mai multe dintre aceste bunătăți sunt făcute din ciocolată, ceea ce ridică întrebarea: „Ce se întâmplă când încep să se topească?”

Cartofi cu mesaj

Pe lângă cartofi fierți, prăjiți sau făcuți piure, cartofii pot fi și inscripționați și îi puteți trimite prin poștă.

Potato Parcel scrie mesaje personalizate pe cartofi și le livrează destinatarului ales de tine. Nimic nu exprimă mai bine dragostea decât un cartof pe care nu îl poți mânca pentru că are un mesaj drăguț inscripționat.

Închiriați capre pentru tunderea ecologică a gazonului

V-ați mutat la curte și tunsul ierbii vă ia prea mult timp? Închiriați o capră! Hire Goats vă permită să închiriați o capră pentru a vă „tunde” iarba. Vorbim despre un model de afaceri sustenabil. Compania se laudă că caprele sunt utilizate în mod obișnuit pentru tunderea tufișurilor, restabilirea biodiversității și întreținerea terenurilor agricole și a pășunilor.

Petrecere cu îmbrățișări

Cu toții avem nevoie de o îmbrățișare uneori. Din fericire, există petrecerile cu îmbrățișări. Cuddle Party face mai mult decât să vă dea ocazia unor îmbrățișări; serviciul vă învață, de asemenea, cum să creați limite și conexiuni.

După un bun venit și învățarea unor abilități de bază, întâlnirea permite îmbrățișarea în stil liber. Serviciile Cuddle Party sunt disponibile în diverse locuri din Statele Unite, Europa, Canada și Australia.

Asistenți virtuali pentru întâlniri

Dacă te-ai săturat de aplicații de dating, externalizați o parte din muncă. Virtual Dating Assistants (VIDA) Select creează profiluri de întâlniri online pentru tine, poartă conversații cu potențialii parteneri și planifică și organizează întâlniri în numele tău. Tot ce trebuie să faci este să te prezinți la întâlnire la ora și locul stabilite și să te simți bine.

Flori murdare și putrede pentru cei pe care îi urâți

Despărțire proastă? Simț al umorului ciudat? Dirty Rotten Flowers este aplicația pentru tine. Această afacere trimite buchete de flori moarte și putrezite celor pe care nu-i iubești.

Testicule pentru încrederea animalului de companie

Toată lumea ar trebui să își sterilizeze animalele de companie. Dar sunt acestea cu adevărat la fel după ce au fost operate? Dacă acest lucru te îngrijorează, poți cumpăra implanturi testiculare artificiale pentru prietenul blănos de la Neuticles.

Compania susține că implanturile vor crește stima de sine a animalului tău de companie – deoarece, evident, animalele de companie sunt foarte îngrijorate de lipsa bruscă a părților corpului.

Ce faci cu inelul de logodnă dacă te-a părăsit

Josh Opperman a înființat această companie unică după ce logodnica sa l-a părăsit. El a reușit să își transforme dezamăgirea într-un start-up de succes. „I Do Now I Don’t” este un Craigslist pentru bijuterii pentru cei care nu mai au nevoie de inelele de logodnă, iar oamenii vor obține un preț mult mai bun decât dacă ar încerca să returneze inelul la magazinul de la care l-au cumpărat.

Pantofi care miros frumos

Nimeni nu a inovat pantofii ca Scentra, deoarece încălțămintea lor durabilă și confortabilă are de fapt un miros emanat de pantoful însuși. Acești pantofi vin cu un miros frumos care poate acoperi de fapt orice miros urât de picioare. Există o varietate de stiluri diferite de care oamenii se vor bucura deși au picioare urât mirositoare.

Compania care îți aduce zăpadă acasă

Magia iernii nu trebuie să vă părăsească niciodată casa. Compania Ship Show, Yo îți permite să îți cumperi propria zăpadă, care îți poate fi expediată acasă. Compania este specializată în expedierea tuturor tipurilor de zăpadă, inclusiv a unui întreg kit de om de zăpadă.

Cum să marketezi o afacere ciudată

Marketingul unei afaceri ciudate este la fel ca orice altă strategie de marketing pentru afaceri mici, cu excepția faptului că aveți un domeniu de aplicare foarte restrâns. Va trebui să vă conectați la publicul țintă și să vă asigurați că îi rezolvați problemele și punctele dureroase. Probabil că faceți parte din publicul dumneavoastră țintă și înțelegeți cum produsul sau serviciul dezvoltat umple un gol.

Efectuați sondaje printre clienți pentru a pune următoarele întrebări publicului dvs. țintă:

  • Unde se duc pentru a găsi soluții?
  • Cât de mult plătesc pentru soluția lor mai puțin perfectă?
  • Cât timp le ia să obțină ceea ce au nevoie pentru a-și rezolva problema unică?

Marketați afacerea dumneavoastră neobișnuită prin intermediul rețelelor sociale pentru a ajunge la mai mulți clienți potențiali. Luați în considerare crearea unei strategii de prețuri cu o primă mai mare decât media – la urma urmei, aveți un produs de nișă pentru un public de nișă, iar prețurile mici pot speria clienții.

Cea mai bună parte a lansării unui produs sau serviciu ciudat este că publicul dumneavoastră va răspândi vestea prin intermediul marketingului oral către alte persoane care se confruntă cu aceleași probleme pe care produsul sau serviciul dumneavoastră ciudat le rezolvă.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *