Gigantul american de comerț online eBay a intrat în România, printr-un parteneriat cu Poșta Română. Afacerile mici românești, sprijinite să își exporte online produsele printr-o platformă specială

Redacția mai 23, 2023 4 comentarii
e-export nation

Gigantul american de comerț online eBay a intrat în România, după ce marți a anunțat un parteneriat cu Poșta Română, prin care afacerile mici (IMM-urile) care se înscriu platforma e-export nation pot să își exporte produsele în peste 190 de țări, iar cei care comandă vor primi o serie de beneficii, arată un comunicat. Platforma va deveni operaţională de la 1 iunie.

e-export nation este o platformă care simplifică activitatea de export online și își propune să contribuie la dezvoltarea IMM-urilor din România și este rezultatul unui parteneriat între Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Compania Națională Poșta Română și eBay, conform comunicatului.

Afacerile românești care se înscriu în acest program sunt sprijinite să-și exporte produsele în peste 190 de țări, prin intermediul eBay, considerată una dintre cele mai mari platforme de comerț electronic din lume. Astfel, clienții din diferite țări care aleg să cumpere de la comercianți români își pot primi produsele la costuri optime și în cel mai bun timp de livrare, folosind serviciile Poștei Române.

„Tariful Poştei pentru clienţii înrolaţi pe această platformă va începe de la 21 lei, care include un discount de 10%. În urma unei comenzi plasate pe eBay, curierul Poştei Române va ridica coletul de la sediul firmei care a primit comanda şi va livra, într-un interval cuprins între 3 şi 10 zile, coletul la domiciliul celui care a comandat produsul sau serviciul”, a explicat şi şeful operatorului poştal, Valentin Ştefan, care a menţionat că şi eBay va oferi facilităţi clienţilor, cum ar fi un anumit număr de listări gratuite.

Conform comunicatului, IMM-urile se pot înscrie în acest program pe website și beneficiază, printre altele, de listarea gratuită a produselor pe eBay în primele 3 luni, training personalizat și tarife reduse.

Clienții internaționali care folosesc Poșta Română pentru livrare primesc un pachet de beneficii: reduceri tarifare pentru trei categorii de servicii, preluare gratuită, livrări de 2-3 zile pentru EMS (Express Mail Service), costuri reduse pentru volume mari.

Condițiile de eligibilitate pentru IMM-urile care doresc să se înscrie în e-export nation precum și lista tuturor beneficiilor oferite de partenerii programului sunt disponibile pe platformă.

„Comerțul online românesc este una dintre industriile naționale care înregistrează creșteri exponențiale de la an la an. Între 2018 și 2022, statisticile arată o creștere de peste 80% a acestui segment, ajungând în prezent la o valoare nominală de peste 6,3 miliarde de euro. Considerăm că programul e-export nation are un potențial catalizator pentru continuarea și chiar accelerarea acestei rate de creștere. De asemenea, prin deschiderea pieței la comerțul electronic transfrontalier, urmărim să sprijinim creșterea performanțelor IMM-urilor din România și crearea de noi fluxuri de venit pentru acestea“, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„România este una dintre țările cu cea mai rapidă creștere din portofoliul nostru de piețe emergente. Prin programul e-export nation ajutăm IMM-urile românești să fie vizibile pentru cei 133 de milioane de cumpărători activi pe care eBay îi are în 190 de piețe din întreaga lume. Le oferim sfaturi practice pentru a putea folosi eficient serviciile și oportunitățile de export, precum și multe alte beneficii de economisire a costurilor. În esență, le arătăm cum pot să-și dezvolte afacerea și să se extindă la nivel global”, a menționat Michael Sokolovsky, Head of Communications & Marketing eBay EMEA emerging markets.

„Dorim să ușurăm startul comercianților români pe piața globală prin facilitățile pe care Compania le oferă prin acest program, astfel încât ei să se poată concentra mai mult pe viziunea antreprenorială și pe felul în care își pot dezvolta afacerile pe termen lung. Această inițiativă este doar un prim pas în a aduce antreprenoriatul românesc în rândul priorităților Poștei Române. Credem în parteneriatul lansat astăzi și în faptul că prin educarea IMM-urilor către e-commerce contribuim la stimularea producției românești și a exportului”, a declarat Valentin Ștefan, Director General al Companiei Naționale „Poșta Română”.

Întrebat care sunt obiectivele acestei colaborări în următoarele 12 luni, Ştefan nu a avansat cifre, declarând că nu există un obiectiv.

„Vrem să permitem IMM-urilor din România să vândă produse şi servicii în afara ţării. În funcţie de reacţia clienţilor, parteneriatul poate suferi modificări”, a afirmat directorul general al Poştei Române.

Comentarii

    • Emag are n spate cel mai mare fond de investitii din lume. Poate doar sa fie cumparat. In Polonia desi a incercat, n a reusit. In Ungaria s a luptat si a facut “troc” cu Extreme si au fuzionat. In Bulgaria piata e mica. De la amazon au invatat toate magariile ce le fac cu vanzatorii de pe platforma: i au amagit la inceput, apoi au copiat produse si le au adus din China si unde n au putut o face, au sarit peste vanzator si s au dus direct la furnizor (importator/producator) . Au bagat taxe pana si pe transport, au creat Sameday si i au ajutat sa creasca din nimic, pacalind apoi atat clientii cat si vanzatorii. Si au comisioane mari.
      Esenta eMAG e o filosofie de hot cu acte. Ca si amazonul

  1. Oportunitate mare prin intermediul E-Bay pentru micii producatori romani dar si cei mai mari… Posta Romana are multe de invatat de la Royal Mail UK , digitalizare ,accesabilitate geografica, disponibilitate in orar, rapiditate in tranzactii, puncte de colectare, cutii postale stradale, lockere moderne, si interfata de plata automatizata pentru plati ramburs in aceste locatii, depozite automatizate/robotizate, etc probabil ca vor veni si acestea o data cu dezvoltarea de autostrazi, sau drumuri expres, care vor oferi oportunitati uriase de business ulterior in cativa ani… sa le uram succes tuturor. E o veste buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *