Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, condusă de Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD Paul Stănescu, a scos la licitație în SICAP un contract de 288.000 lei pentru derularea unei campanii media în presa online, social media și TV care are ca scop promovarea muncii echipei ADSV. Mai precis, „angajații ADR SV Oltenia din cadrul AM PR SV Oltenia, potențialii beneficiari, beneficiari, publicul intern și partenerii care vor asigura promovarea programului prin utilizarea și expunerea permanentă sau ocazională a acestora”.
Achiziția este împărțită în patru loturi și acoperă șapte luni din 2023, după cum urmează: campanii de promovare online&comunicate de presa online, campanii media TV, campanii media radio și promovare outdoor (prin spoturi publicitare).
Cei mai mulți bani – 230.000 de lei sunt alocați pentru online și TV. Pentru partea de promovare online, iată ce ar trebui să facă prestatorul: „5 bannere web, 5 publireportaje, 3 animatii video, 5 postari pe Facebook, 20 comunicate de presă”.
La TV, vor fi realizate și difuzate cinci spoturi publicitare, precum și un reportaj.
Ofertele se deschid în 18 aprilie iar departajarea lor se face în funcție de prețul cel mai scăzut. Finanțarea etse din fonduri europene
Alexandru Stănescu a câștigat anul trecut, în septembrie, selecția organizată pentru postul de director general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest „Oltenia”, instituție care gestionează peste 1 miliard de euro, fonduri europene. Stănescu nu avea anterior nici o experiență în domeniul fondurilor europene, în condițiile în care instituția pe care o conduce gestionează fonduri europene de 1,2 miliarde de euro.
Anunțul de selecție nu le-a cerut candidaților experiență în gestionarea fondurilor UE, deși Agenția de Dezvoltare Regională Oltenia are ca principal scop managementul proiectelor cu fonduri UE din Programul Operațional Regional în vechiul exercițiu financiar 2014-2020, iar în noul exercițiu financiar 2021-2027 va fi autoritate de management. Cu alte cuvinte, ADR Oltenia va gestiona proiecte de interes regional de 1,2 miliarde de euro – infrastructură de transport, dezvoltarea mediului de afaceri, utilități, lucrări publice în educație și sănătate. În plus, ADR-urile au anumite atribuții pe investițiile locale derulate cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).