Agenția de rating S&P, amendată cu peste 1 milion de euro de autoritatea europeană care supraveghează piețele financiare

Redacția mart. 24, 2023 1 comentarii
agentie de rating, standard and poor, s&p

Autoritatea care supervizează pieţele financiare din Uniunea Europeană a anunţat că a impus agenţiei de evaluare financiară S&P Global Ratings Europe o amendă de 1,1 milioane euro, după ce a descoperit că S&P a încălcat regulile referitoare la activitatea agenţiilor de rating, transmite Reuters.

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) a precizat că S&P a publicat mai multe ratinguri înainte ca obligaţiunile respective să fie emise şi anunţate pieţei.

“Publicarea ratingului înainte de emiterea obligaţiunilor respective poate provoca daune emitentului, investitorilor şi, la nivel general, funcţionării ordonate a pieţelor financiare”, a declarat preşedintele ESMA, Verena Ross.

S&P poate contesta amenda, a precizat ESMA.

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) autorizează şi reglementează agenţiile de rating din UE. Standard & Poor’s care controlează aproximativ 46% din piaţa ratingurilor din UE, urmată de Moody’s cu 32% şi Fitch cu aproximativ 15%. 

Sursa foto: King Ho Yim - Dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *