Agenția Funcționarilor Publici cheltuie 40 milioane lei pentru reducerea birocrației și instruirea funcționarului. Procese standardizate și automatizate pentru pontaje, cereri de concediu, setare obiective.“Creăm o viziune”

dosare, birocratie Sursa foto: Pexels

Agenția Funcționarilor Publici a scos la licitație în SICAP un contract de 38,9 milioane lei pentru achiziționarea de servicii pentru dezvoltarea și implementarea platformei interactive și colaborative pentru managementul standardizat al resurselor umane în administrația publică centrală.

Contractul se întinde pe 25 de luni și este cerință în PNRR – lmplementarea reformelor si investitiilor pentru Planul național de redresare și reziliență (PNRR) – Componenta 7 Transformarea digitală, Investiția 10 Transformarea digitală în managementul funcției publice – jalon nr. 177.

Potrivit  ANFP, platforma interactivă și colaborativă pentru managementul standardizat al resurselor umane în administrația publică centrală (SIMRU) reprezintă o platformă de gestiune internă aprofundată, utilizată intern de către autorități și instituții publice pentru a realiza procesele de management al resurselor umane, pe modelul platformei de HR utilizată la nivelul Comisiei Europene, SYSPER. Aceasta va include procese interne de MRU automatizate/standardizate de tip: date administrare personal, management organizațional, management al timpului – pontaj, cereri concediu, evidență formare, setare obiective, raportare.

Serviciile solicitate sunt: 1. Analiza cerințelor și a situației tehnice și legislative existente; 2. Livrare, instalare și punere în funcțiune echipamente hardware; 3. Servicii de revizie a sistemului de răcire existent; 4. Livrare și înlocuire baterii ale sistemului de servere; 5. Livrare, instalare și configurare infrastructură și software necesară rulării platformei SIMRU, precum și infrastructura suport pentru operarea acesteia; 6 Servicii dezvoltare platformă SIMRU și suport pentru operarea acesteia; 7. Servicii de implementare si testare a funcționării platformei atît din punct de vedere funcțional cât și pentru îndeplinirea cerințelor de securitate și performanță; 8. Punerea în producție a platformei SIMRU integrate; 9. Servicii de instruire a utilizatorilor platformei; 10. Servicii de garanție, mentenanță și suport; 11. Servicii de analiză privind extinderea SIMRU cu un modul de servicii financiare integrate (SFI) asociate resurselor umane pentru administrația publică centrală (managementul prezenței/gestiunea și plata drepturilor salariale pentru administrația centrală.

“Prin dezvoltarea și operaționalizarea soluției SIMRU – ANFP va putea deveni lider în furnizarea de servicii publice, funcționând mai inteligent, mai rapid și mai simplu, cu un mix adecvat de tehnologie concepută pentru modul în care lucrează funcționarii publici și personalul contractual.Proiectul va contribui la crearea unei culturi care să faciliteze atragerea și păstrarea profesioniștilor de top, prin utilizarea soluției de mai sus, care să asigure că echipele din instituții sunt angajate și conectate la misiunea amplă a serviciului public. ANFP creează o viziune”, susține ANFP.

Ofertele se deschid în 2 octombrie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de metodologia generală în abordarea contractului.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) este instituţia publică a administraţiei publice centrale. Potrivit site-ului instituției, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) asigură evidența și managementul funcţiei publice şi ale funcţionarilor publici, elaborând cadrele de competență, politicile și strategiile, precum și proiectele de acte normative în domeniu.

ANFP susține că are o permanentă colaborare cu instituţiile şi autorităţile publice din România “prin acordarea de asistenţă de specialitate compartimentelor de resurse umane în aplicarea legislaţiei specifice, dar și prin monitorizarea şi controlarea modului de aplicare a acesteia”.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici funcţionează în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a fost înființată în anul 2000 și este condusă de un preşedinte, cu rang de secretar de stat şi un vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *