Airbnb a anunţat că va găzdui 20.000 de refugiaţi afgani

Redacția aug. 24, 2021 0 comentarii
airbnb foto

Platforma online de închirieri de locuinţe Airbnb a anunţat că va găzdui, începând de marţi, 20.000 de refugiaţi afgani, gratuit, pentru a-i ajuta să se restabilească în alte părţi ale lumii. Şeful companiei a declarat că decizia a fost luată ca răspuns la „una dintre cele mai mari crize umanitare din zilele noastre”, transmite BBC, preluat de News.ro.

„Sper că asta va inspira alţi liderii din afaceri să facă acelaşi lucru. Nu este timp de pierdut”, a spus Brian Chesky.

Oferta intră în vigoare marţi şi compania a transmis că a colaborat cu organizaţii non-guvernamentale „pe teren” pentru a ajuta cu cele mai urgente nevoi.

„Începând de astăzi, Airbnb va începe să găzduiască 20.000 de refugiaţi afgani, la nivel global, gratuit”, a scris marţi, pe Twitter, Chesky. „Deşi noi vom plăti pentru asta, nu am fi putut să o facem fără generozitatea gazdelor noastre”, a spus acesta.

Compania a spus că banii pentru cazarea refugiaţilor vor fi alocaţi din contribuţii ale Airbnb şi Chesky, dar şi din donaţii făcute către Airbnb.org Refugee Fund.

Mii de oameni încearcă să plece din Afganistan, după ce, pe 15 august, talibanii au recucerit teritoriul. În acelaşi timp, 3,5 milioane de afgani au rămas fără locuinţe în ţară, în urma conflictului şi a instabilităţii politice.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *