Al doilea park&ride din București: PMB face recepția parcării cu 500 de locuri din Pantelimon/ Primele lucrări au început în urmă cu 10 ani

Parking Granitul

Primăria Capitalei a început recepția parcării de la Pantelimon – Granitul, o parcare cu 500 de locuri dedicată navetiștilor care se va deschide după 10 ani de la primele lucrări. Este prima parcare de tip park&ride pe care o construiește administrația locală (PMB) și a doua din Capitală după cea de la Străulești, investiție a Metrorex.

Primele lucrări pentru construirea parcării de la Pantelimon – Granitul (inițial parking subteran) au început în 2011, în mandatul lui Sorin Oprescu, când s-a reabilitat șoseaua șoseaua Pantelimon, însă șantierul a fost oprit, Primăria invocând probleme cu pânza de apă freatică la mică adâncime. Proiectul a fost reluat în mandatul Gabrielei Firea care a semnat cu TIAB contractul de 100 milioane de lei.

Parcarea de la Pantelimon – Granitul va funcționa ca un nod intermodal de transport pentru că are și bucla de întoarcere a tramvaiului 55.

Primarul Nicușor Dan nu a anunțat, însă, și o estimare pentru deschiderea parcării după testele ISU și care va fi politica tarifară. „Am început recepția la Park& Ride Cora Pantelimon. După aproape 7 ani de blocaje și amânări, proiectul a fost finalizat. Parcarea are 500 de locuri, precum și un terminal destinat transportului public în comun – autobuze, tramvaie, stații/peroane pentru microbuze și un culoar până la viitoarea stație de metrou. Terminalul permite accesul facil la liniile urbane și metropolitane de transport în comun”, a transmis Nicușor Dan.

În zona Pantelimon – Granitul la ieșirea din București din sectorul 2 va fi capătul estic al Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, acum în proiectare pentru secțiunea centrală.

Sursa Foto Primăria Capitalei

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.