Al patrulea transport agabaritic a pornit sâmbătă dimineață, la ora 8, spre Termocentrala Mintia, de la Nădlac, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara din cadrul CNAIR.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Traseul convoiului este: Nădlac DN 7 – DN 7G – A1 – Giarmata – DJ 691 – Pișchia – Alioș – Neudorf – DJ 682 – Lipova – Ilia – A1 – Grind – DN 68A – Săcămaș – DN 7 – Termocentrala Mintia.

“Ziua de azi, 26 aprilie, se va încheia la Lipova, duminică și luni convoiul se va afla în zona localității Conop, unde se va monta sistemul flyover la cele două poduri de pe traseu. Marți, 29 aprilie, agabariticul cu o masă totală de aproape 530 de tone va traversa podul de la Zam DN 7 prin aceeași metodă a podului provizoriu, apoi va urca pe A1 prin nodul rutier Ilia, va coborî la Grind și va merge pe drumul național DN 68A până la destinație, la Mintia. Convoiul va fi însoțit de echipaje ale poliției. Duminică – marți, pe DN 7, circulația se va desfășura cu intermitențe, între localitățile Lipova – Bătuța, Bârzava – Zam și Gothatea și Burjuc”, mai precizează sursa citată.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Primul transportul agabaritic record pentru Termocentrala de la Mintea a rulat timp de 6 zile în vestul țării și a ajuns la destinație cu succes pe 28 februarie, a anunțat Compania de Drumuri. Convoiul a parcurs fără probleme 245 de kilometri pe următoarea rută: Nădlac 1 PTF – DN7 – Nădlac 2 PTF – DN7G – A1 – Giarmata – DJ691 – Pieschia – DJ691 – Alios – DJ691 – Neudorf – DJ682 – Lipova (str. Timișorii – pod Lipova – DN7) – DN7 – Ilia – A1 – Grind – DN68A – Săcămaș – DN7 – Termocentrala Mintia.

Pe 19 martie, a ajuns pe şantierul centralei de la Mintia al doilea generator uriaş, de aproape 800 de tone, construit pe baza unor tehnologii americane performante. Iar al treilea a sosit la destinație pe 16 aprilie.
”Turbinele Siemens, printre cele mai performante din lume, sunt deja la Mintia, iar structurile de susţinere şi sistemele auxiliare sunt montate. În paralel, infrastructura necesară conectării centralei la Sistemul Energetic Naţional este în lucru, acest proiect fiind în sarcina Transgaz, astfel încât noua capacitate de producţie de la Mintia să fie integrată cât mai rapid”, a declarat ministrul Energie, Sebastian Burduja la sosirea celui de-al doilea generator. El a arătat că ţintele privind realizarea proiectului rămân aceleaşi: în vara lui 2026, Centrala Mintia trebuie să devină complet operaţională, iar din 2027 să utilizeze gazele naturale din Marea Neagră, a căror extragere va începe prin proiectul Neptun Deep.

”Având o capacitate totală de 1.750 MW, centrala de la Mintia va fi cea mai mare unitate pe gaze naturale din Uniunea Europeană, iar ţinta ambiţioasă va fi să avem deja 1.000 MW puşi în funcţiune la finalul acestui an. Cu o investiţie privată totală de 1,4 miliarde de euro, acest proiect asigură nu doar tranziţia către o energie mai curată şi mai ieftină pentru români, dar duce şi la crearea unor locuri de muncă în regiune, atât în faza de construcţie, cât şi pe termen lung, în operarea centralei”, a adăugat ministrul.