Al patrulea transport agabaritic a pornit sâmbătă dimineață, la ora 8, spre Termocentrala Mintia, de la Nădlac, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara din cadrul CNAIR.
Traseul convoiului este: Nădlac DN 7 – DN 7G – A1 – Giarmata – DJ 691 – Pișchia – Alioș – Neudorf – DJ 682 – Lipova – Ilia – A1 – Grind – DN 68A – Săcămaș – DN 7 – Termocentrala Mintia.
“Ziua de azi, 26 aprilie, se va încheia la Lipova, duminică și luni convoiul se va afla în zona localității Conop, unde se va monta sistemul flyover la cele două poduri de pe traseu. Marți, 29 aprilie, agabariticul cu o masă totală de aproape 530 de tone va traversa podul de la Zam DN 7 prin aceeași metodă a podului provizoriu, apoi va urca pe A1 prin nodul rutier Ilia, va coborî la Grind și va merge pe drumul național DN 68A până la destinație, la Mintia. Convoiul va fi însoțit de echipaje ale poliției. Duminică – marți, pe DN 7, circulația se va desfășura cu intermitențe, între localitățile Lipova – Bătuța, Bârzava – Zam și Gothatea și Burjuc”, mai precizează sursa citată.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Primul transportul agabaritic record pentru Termocentrala de la Mintea a rulat timp de 6 zile în vestul țării și a ajuns la destinație cu succes pe 28 februarie, a anunțat Compania de Drumuri. Convoiul a parcurs fără probleme 245 de kilometri pe următoarea rută: Nădlac 1 PTF – DN7 – Nădlac 2 PTF – DN7G – A1 – Giarmata – DJ691 – Pieschia – DJ691 – Alios – DJ691 – Neudorf – DJ682 – Lipova (str. Timișorii – pod Lipova – DN7) – DN7 – Ilia – A1 – Grind – DN68A – Săcămaș – DN7 – Termocentrala Mintia.
”Având o capacitate totală de 1.750 MW, centrala de la Mintia va fi cea mai mare unitate pe gaze naturale din Uniunea Europeană, iar ţinta ambiţioasă va fi să avem deja 1.000 MW puşi în funcţiune la finalul acestui an. Cu o investiţie privată totală de 1,4 miliarde de euro, acest proiect asigură nu doar tranziţia către o energie mai curată şi mai ieftină pentru români, dar duce şi la crearea unor locuri de muncă în regiune, atât în faza de construcţie, cât şi pe termen lung, în operarea centralei”, a adăugat ministrul.