Alpha Bank România, profit net de 33 milioane de euro anul trecut, în creştere cu 43 la sută

Alpha Bank

Alpha Bank România a obţinut în 2022 un profit net de 33 milioane de euro, în urcare cu 43% comparativ cu anul anterior, conform unui raport al grupului.

Potrivit unui comunicat al băncii, la finalul anului 2022, portofoliul de credite al Alpha Bank în România a ajuns la 2,95 miliarde de euro expunere netă, marcând o creştere de 13,5% faţă de anul precedent, în timp ce depozitele clienţilor au depăşit 2,97 miliarde de euro, în creştere cu aproximativ 11% faţă de anul anterior. Activele totale ale băncii au ajuns la 4,3 miliarde euro, crescând cu 12%, an la an.

Volumul creditelor noi acordate companiilor mari a crescut cu aproximativ 40% faţă de anul precedent, în timp ce volumul creditelor acordate IMM-urilor a înregistrat o evoluţie similară. Vânzările de credite ipotecare noi au înregistrat un avans anual de aproximativ 20%.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *