Alphabet Inc, compania-mamă a Google, va concedia 12.000 de angajați (Reuters)

google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Alphabet Inc, compania – mamă a Google, elimină 12.000 de locuri de muncă, a declarat directorul său executiv într-o notă către personal, anunță Reuters.

Este o reducere de personal cu 6% și marchează cea mai mare rundă de concedieri din istoria companiei, în contextul în care aceasta se confruntă cu o perspectivă economică sumbră, notează The Wall Street Journal.

Reducerile marchează cea mai recentă zguduire a sectorului tehnologic și vin la câteva zile după ce rivalul Microsoft a declarat că va concedia 10.000 de angajați.

Pierderile de locuri de muncă afectează echipe din întreaga companie, inclusiv recrutarea și unele funcții corporative, precum și unele echipe de inginerie și produse.

Concedierile sunt globale și au impact imediat asupra personalului din SUA, a precizat Google.

Vestea vine într-o perioadă de incertitudine economică, dar și de promisiuni tehnologice, în care Google și Microsoft au investit într-un domeniu de software aflat la început de drum, cunoscut sub numele de inteligență artificială generativă.

Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, a declarat în notă: “Sunt încrezător în ceea ce privește oportunitatea uriașă care se află în fața noastră, datorită forței misiunii noastre, valorii produselor și serviciilor noastre și investițiilor noastre timpurii în inteligența artificială”.

Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *