ALRO crede că va reuși să reia producția de aluminiu electrolitic la capacitată maximă în 2023 

aluminiu alro slatina Sursa: Intermodal-logistics.ro

Producătorul de aluminiu ALRO transmite că vrea să găsească o soluție pentru a restabili producția de aluminiu electrolitic la nivelul anului 2021, începând cu anul 2023, sub rezerva prețurilor la energie de pe piață, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București. 

„Căutăm în mod activ soluții pentru a asigura nevoile de energie pentru 2023 pentru toate cele cinci hale de electroliză și, astfel, să ne păstrăm caracteristica de integrare pe verticala a afacerii noastre”, a declarat Marian Natase, președintele Consiliul de Administrație al ALRO.

Pe baza estimărilor acestora, costurile de repornire pentru fiecare hala de electroliza pot fi în intervalul de 10-12 milioane dolari, în funcție de prețurile materiilor prime la acel moment si de perioada scursă din momentul plasării lor în conservare.

Pentru acest an, compania vrea să implementeze planul de producție anunțat pentru a redimensiona producția de aluminiu electrolic și de a lucra cu două din cinci hale de electroliză, lunând în același timp măsuri tehnologice necesare pentru a permite o repornire repidă și eficientă în cazul în care condițiile pieșei de energie revin la un nivel sustenabil.

Pentru a atenua impactul asupra cifrei de afaceri a opririi temporare a producţiei celor trei hale de electroliză, Alro cumpără în prezent metal primar rece de pe piaţă. În acest fel, compania intenţionează să menţină sau chiar să crească producţia de produse prelucrate, în timp ce pentru produsele din aluminiu primar mai puţin profitabile, producţia va fi ajustată. Astfel, managementul Alro estimează că cifra de afaceri pentru 2022 se va menţine cel puţin la nivelul din 2021, planul de producţie adoptat fiind cea mai bună soluţie pentru condiţiile actuale de piaţă.

Sursa: Intermodal-logistics.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *