Alro Slatina ia un împrumut de 40 de milioane de dolari pentru investiții

Carmen Radu iun. 25, 2021 0 comentarii
aluminiu alro slatina

Producătorul de aluminiu Alro Slatina anunță că Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre acordă companiei un împrumut de 40 milioane de dolari pentru programul de investiții. Împrumutul pe șapte ani va fi utilizat în principal pentru îmbunătățirea performanței și abilității companiei de gestionare a energiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată mare.

Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 95 milioane de dolari, care va fi, de asemenea, finanțat de bănci comerciale românești și internaționale, potrivit unui anunț publicat de companie la Bursa de Valori București.

Alro este una dintre cele mai mari companii integrate pe verticală din Europa care produce aluminiu, având o capacitate de producție anuală instalată de 265.000 de tone de aluminiu electrolitic, 35.000 de tone de aluminiu reciclat și 335.000 de tone de aluminiu turnat. Alro își exportă produsele în peste 50 de țări din întreaga lume.

Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre a acordat Alro, începând din 2015, un total de 120 milioane de dolari pentru sprijinirea dezvoltării grupului.

Alro Slatina este deţinută majoritar de grupul rus Vimetco (54,18%), controlat de miliardarul Vitali Maşitski, în timp ce Pavăl Holding, companie a fraţilor Pavăl de la Dedeman, are o participaţie de 23,21%, iar Fondul Proprietatea deţine 10,2% din capitalul social.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina, având sediul central este în Salonic, Grecia.

Sursa: Intermodal-logistics.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *