Alstom: Primul tren nou de metrou pentru M5 Drumul Taberei a plecat din Brazilia spre București. Rama „Giurgiu” trebuie să facă 10.000 de kilometri în teste pe timpul nopții

Metrou Giurgiu pe vapor Brazilia Hamburg SURSA Foto : Alstom

Primul tren nou de metrou din cele 13 rame cumpărate în 2020 pentru Magistrala M5 Drumul Taberei a plecat de la fabrica din Brazilia spre București, a transmis marți, 27 februarie 2024, producătorul Alstom. Din Brazilia până la Portul Hamburg (Germania) transportul este asigurat pe vapor (în 2023 Alstom lua în calcul transport aerian cargo), iar de la Hamburg la București pe trailer. Durata transportului va fi de aproximativ o lună, dar în circulație rama botezată „Giurgiu” va intra doar după parcurgerea a 10.000 de kilometri în teste (rodaj), probe care se pot face doar pe timpul nopții, după cum au explicat oficialii Metrorex.

„Primul tren de metrou marca Alstom destinat celei mai moderne linii de metrou din București a plecat din fabrica de la Taubate, Brazilia, urmând să se îmbarce cu destinația Hamburg, de unde va ajunge în România pe cale rutieră.Trenul, numit Giurgiu, va circula pe Magistrala 5 după finalizarea testelor obligatorii în vederea punerii în funcție. Drum bun si ne vedem la București!”. a transmis Alstom.

În toamna anului trecut, președintele Consiliului de Administrație Metrorex, Mihai Barbu, a precizat că, potrivit contractului de 103 milioane de euro, livrarea celor 13 rame din Brazilia ar fi trebuit să înceapă încă din iunie 2022, iar penalizările sunt de 18 milioane de euro. Mai mult, Barbu spune că la fabrica din Brazilia, echipa Metrorex ar fi identificat „foarte multe nereguli” pe linia de producție. Pe măsura livrării ramelor noi de la Alstom, trenurile CAF de pe M5 vor fi relocate pe Magistralele 1 și 3.

SURSA Foto : Alstom

Comentarii

    • Nu. Că așa a fost ordinul. Ăsta e clar.
      Dar faptul că nici nu sunt făcute în Europa, este bomboana pe coliva. Nu e de mirare că UE se duce in cap.

  1. Tembeli…aia din brazilia cumpara trenuri de la arad si retarzi nostri cumpara din brazilia de 3x mai scump decat la Arad, abia astept o revolutie in care sa i ardem pe astia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *