„Am aplicat la 2.843 de posturi”: Ascensiunea roboților dotați cu inteligență artificială care aplică pentru locuri de muncă

visa inteligenta artificiala Sursa foto: Visa

AI Hawk, un program care a explodat brusc în popularitate, ne face să trăim într-o lume în care oamenii folosesc CV-uri și scrisori de intenție generate de inteligența artificială (AI) pentru a aplica automat pentru locuri de muncă, dintre care multe vor fi examinate de software AI automat (și în care oamenii sunt uneori intervievați de AI), creând o buclă bizară în care oamenii au fost, în esență, eliminați din procesul de aplicare și de angajare. Practic, roboții scriu scrisori de intenție pentru ca alți roboți să le citească, cu efecte nesigure pentru ființele umane care aplică pentru locuri de muncă în mod tradițional.

„Auto_Jobs_Applier_AIHawk” este în prezent „trending” pe GitHub și este unul dintre cele mai populare proiecte noi de pe platformă. Acesta este utilizat în mod activ de mii de persoane pentru a utiliza inteligența artificială pentru a aplica automat pentru locuri de muncă pe LinkedIn la scară largă, scrie 404 Media.

Este în esență un program Python care navighează pe LinkedIn și utilizează un LLM (atât produsele GPT ale OpenAI, cât și Gemini funcționează) pentru a genera scrisori de intenție și CV-uri personalizate pe baza unei serii de detalii biografice pe care un utilizator le codifică într-un script și le ajustează după cum este necesar pe baza descrierii postului și a altor informații pe care compania le-a pus pe LinkedIn.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Au fost create diverse tutoriale și ghiduri privind modul de punere în funcțiune a codului, care, în principiu, necesită doar ca utilizatorii să instaleze Python, să ajusteze unele coduri în conformitate cu un șablon, să programeze o cheie API OpenAI și să se conecteze la LinkedIn. Orice utilizator cu puțină experiență poate pune programul în funcțiune în 15 minute.

În ultimele zile, AI Hawk a devenit viral și a inspirat chiar și câteva clone, inclusiv o companie numită „JobMagic”, al cărei slogan este „aplicați pentru locuri de muncă în timp ce dormiți” și își propune să fie, în esență, AI Hawk pentru persoanele care nu își pot da seama cum să facă să funcționeze codul Python.

Comunitatea Telegram a lui AI Hawk are 4.700 de membri și este plină de oameni care au spus că au obținut interviuri de angajare la câteva zile după ce AI-ul a trimis tone de aplicații.

„L-am rulat peste noapte, am aplicat la aproximativ 150 de locuri de muncă. Am primit un apel de la HR în această dimineață… și abia am început lol. Îl voi pune să funcționeze 24/7”, a scris un utilizator. „Plănuiesc să aplic la mii de locuri de muncă. De data aceasta eu (candidatul) am pârghia, nu un HR oarecare”.

„Folosesc platforma de puțin peste trei luni, timp în care am aplicat la 2.843 de roluri”, a scris un alt utilizator. „În acest timp, am avut patru interviuri, am primit o ofertă pentru un rol de inginer de date senior cu un salariu de 85 de mii de lire sterline și aștept feedback cu privire la o altă ofertă, în așteptarea rezultatelor unui test.”

„Până acum, timp de mai puțin de 4 săptămâni, am aplicat la aproximativ 200 de locuri de muncă”, a spus un altul. „Șase interviuri. Este foarte dureros să fii șomer de luni de zile și super dificil să obții o șansă la interviu în Bay Area. Înainte de a utiliza robotul, am fost respins pentru 2 roluri la interviul final recent. Unul pe care l-am petrecut 2 luni + cu interviuri multiple, dar tot nu am reușit. ”

AI Hawk a fost cofondat de Federico Elia, un informatician italian care a declarat pentru 404 Media că unul dintre motivele pentru care a creat proiectul a fost acela de a „echilibra utilizarea inteligenței artificiale în procesul de recrutare” pentru a reechilibra (teoretic) terenul de joc între companiile care utilizează software de resurse umane cu inteligență artificială și persoanele care aplică pentru locuri de muncă.

„Multe companii folosesc sisteme automate de selecție care sunt adesea limitate și ineficiente, excluzând candidați calificați doar pentru că CV-urile lor nu conțin cuvinte-cheie specifice. Aceste sisteme pot trece cu vederea talente valoroase care posedă abilitățile necesare, dar nu folosesc termenii potriviți în CV-urile lor”, a spus el. „Această abordare creează un ecosistem mai echilibrat în care inteligența artificială nu doar facilitează selecția de către companii, ci sprijină și candidatura talentelor. Prin automatizarea sarcinilor repetitive și personalizarea aplicațiilor, AIHawk reduce timpul și efortul necesar din partea candidaților, sporindu-le șansele de a fi remarcați de angajatori.”

El a declarat că o parte a obiectivului său final este de a „revoluționa piața locurilor de muncă prin intermediul unui forum de locuri de muncă complet bazat pe inteligență artificială, conceput pentru a ajuta atât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și companiile să depășească ineficiența și lipsa de personalizare prezente în procesele tradiționale de recrutare”. În esență, se pare că dorește să creeze un loc în care oamenii sunt potriviți mai mult sau mai puțin automat cu locurile de muncă; AI aplică pentru locuri de muncă, AI le analizează și se face o potrivire.

Merită menționat faptul că LinkedIn însuși a implementat caracteristici de inteligență artificială în platforma sa și în procesul de aplicare pentru locuri de muncă. De exemplu, LinkedIn încurajează utilizatorii să vorbească cu chatbotul său pentru a-i ajuta să genereze strategii de aplicare la anumite locuri de muncă. „Am investit în noi instrumente AI pentru a ajuta profesioniștii să găsească mai ușor jobul potrivit pentru ei”, a declarat purtătorul de cuvânt. „De exemplu, noua noastră experiență de locuri de muncă alimentată de AI pentru abonații Premium îi ajută pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă să evalueze dacă rolul li se potrivește în funcție de abilitățile și experiența lor și ce trebuie să facă pentru a ieși în evidență.”

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: