Amazon cheamă angajații la birou cel puțin trei zile pe săptămână

Amazon Sursa: G4Media.ro

Amazon va cere tuturor angajaților să lucreze la birou cel puțin trei zile pe săptămână, punând capăt unei politici care lăsa deciziile privind munca la distanță la latitudinea directorilor de echipă, scrie BBC.

Măsura va intra în vigoare la 1 mai. Compania se alătură altor companii, precum Disney și Starbucks, care au înăsprit regulile privind munca la distanță în acest an.

Șeful Amazon, Andy Jassy, a declarat că schimbarea va contribui la consolidarea comunicării, a dezvoltării carierei și a culturii corporative. “Colaborarea și inventarea sunt mai ușoare și mai eficiente atunci când suntem în persoană”, a scris el într-o notă către angajați.

Munca la distanță a explodat în timpul blocajelor pandemice din 2020. Rămâne mult mai răspândită decât era înainte de pandemie, dar sondajele sugerează că practica se inversează încet.

Ponderea zilelor lucrate de acasă a scăzut la 27% în ianuarie, de la aproape 35% cu un an în urmă, potrivit unui sondaj lunar online privind modalitățile și atitudinile de lucru pe care economistul Nicholas Bloom de la Stanford și alții îl realizează din mai 2020.

Politica Disney, anunțată în ianuarie, impune personalului să se prezinte la birou cel puțin patru zile pe săptămână începând cu luna martie.

Starbucks impune cel puțin trei zile de lucru în persoană, în timp ce firma de jocuri Activision Blizzard a anunțat planuri pentru o politică similară săptămâna aceasta.

Oameni de afaceri precum Elon Musk – care a pus capăt complet muncii la distanță la Tesla și Twitter – și-au făcut cunoscută de mult timp aversiunea față de această practică.

Însă mulți angajați s-au împotrivit schimbărilor, iar în unele cazuri, angajatorii au dat înapoi.

Primarul orașului New York, Eric Adams, a declarat recent că municipalitatea va lua în considerare relaxarea cerințelor de prezență la birou, deoarece se luptă să ocupe posturile vacante.

 

Sursa: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *