Amazon începe să testeze un nou robot umanoid în depozitele sale/ „Deși robotul va face unele locuri de muncă redundante, implementarea roboților va crea noi oportunități de angajare”

amazon.com, companie americana, gigant tehnologic, cumparaturi, shopping online Sursa foto: Unsplash / Bryan Angelo

Amazon testează un robot umanoid despre care a declarat că poate ridica articole în timp ce compania își intensifică eforturile de automatizare a depozitelor, scrie Euronews.com.

Compania a anunțat în cadrul unui eveniment din Statele Unite că a început să testeze robotul creat de start-up-ul Agility în această săptămână. Tye Brady, tehnologul-șef al Amazon Robotics, a declarat că testarea așa-numitului robot Digit se află în „stadii foarte, foarte incipiente”.

„Avem multă grijă să îl înțelegem mai bine și să vedem dacă se potrivește cu procesele noastre”, a adăugat el.
Nu este clar dacă Amazon va folosi robotul umanoid în fabrici și dacă acesta va avea un impact asupra locurilor de muncă.

Brady a declarat reporterilor că, deși robotul va face unele locuri de muncă redundante, implementarea roboților va crea noi oportunități de angajare, potrivit The Guardian.

Amazon a declarat că Digit poate „lucra în colaborare cu angajații”. „Utilizarea noastră inițială pentru această tehnologie va fi aceea de a ajuta angajații la reciclarea cutiilor, un proces foarte repetitiv de ridicare și mutare a cutiilor goale după ce inventarul a fost complet ridicat din ele”, a adăugat compania.

Între timp, Amazon a mai spus miercuri că folosește un alt sistem robotizat la unul dintre depozitele sale din Houston. Tehnologia numită „Sequoia” folosește roboți mobili și brațe robotizate. Compania a declarat că va îmbunătăți gestionarea stocurilor cu 75% și va accelera livrările cu până la 25%.

Amazon a investit masiv în tehnologie pentru a-și automatiza depozitele. În luna aprilie a anului trecut, gigantul din domeniul comerțului cu amănuntul a anunțat un fond de 1 miliard de dolari (aproximativ 950 de milioane de euro) pentru „Inovație industrială”. Agility a fost una dintre companiile care au primit această investiție.

Sursa foto: Unsplash / Bryan Angelo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *