Amazon va investi 10 miliarde de euro în Germania, pentru a extinde serviciile cloud şi logistica

Amazon Sursa: G4Media.ro

Amazon va investi 10 miliarde de euro (10,75 miliarde de dolari) în Germania, pe măsură ce cererea pentru serviciile sale cloud şi bunurile de retail continuă să crească în cea mai mare economie a Europei, a anunţat miercuri compania americană de tehnologie şi comerţ online, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Cea mai mare parte a sumei, 8,8 miliarde de euro, va fi cheltuită până în 2026 pentru a extinde infrastructura cloud a unităţii sale de calcul Amazon Web Service (AWS), deoarece vede un potenţial în creştere pentru tehnologiile bazate pe inteligenţa artificială (AI) în Europa.

Cancelarul german Olaf Scholz a lăudat investiţia care va crea peste 4.000 de locuri de muncă în acest an, spunând că subliniază atractivitatea ţării pentru investitori.

Berlinul se confruntă cu o recesiune economică declanşată de costurile ridicate ale energiei şi ratele dobânzilor, precum şi de investiţii insuficiente din cauza birocraţiei.

Anunţul aduce valoarea totală a investiţiilor planificate de Amazon în Germania la 17,8 miliarde de euro.

AWS avea în vedere investiţii de mai multe miliarde în extinderea centrelor sale de date din Italia, a informat Reuters în mai.

Sursa: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *