Amazon vrea să investească peste 1 miliard de euro în flota sa de vehicule electrice și „hub-uri de micromobilitate” în Europa

duba rivian pentru amazon Sursa foto: aboutamazon.com

Amazon plănuiește să investească peste 1 miliard de euro în următorii cinci ani pentru a pune în circulație mii de furgonete, camioane și biciclete electrice în Europa, ca parte a eforturilor de reducere a emisiilor de carbon, scrie Euronews.com.

Gigantul comerțului online a declarat că investiția va ajuta ca flota sa de furgonete electrice din Europa să se tripleze de la 3.000 de vehicule la peste 10.000 până în 2025.

De asemenea, Amazon își propune să dubleze numărul de orașe în care are așa-numitele „hub-uri de micromobilitate”. În prezent, are astfel de hub-uri în 20 de orașe europene, inclusiv în Londra.

Amazon lansează la Londra livrări cu biciclete cargo și pe jos, în încercarea de a reduce emisiile de carbon. Amazon își propune să ajungă la emisii nete de dioxid de carbon zero până în 2040 – cu 10 ani mai devreme decât obiectivul stabilit prin Acordul de la Paris.

Directorul executiv Andy Jassy a declarat că realizarea acestui obiectiv necesită „o investiție substanțială și susținută”, rețeaua de transport fiind „unul dintre cele mai dificile domenii” ale afacerii pentru decarbonizare.

Compania speră ca investiția sa globală să contribuie la stimularea inovației în întreaga industrie a transporturilor și să încurajeze mai multe infrastructuri publice de încărcare pentru vehiculele electrice (VE).

Compania a declarat că, alături de vehiculele electrice, va investi în mii de încărcătoare în instalații din Europa.

De asemenea, Amazon a precizat că speră să achiziționeze peste 1.500 de vehicule electrice pentru transportul de mărfuri grele – utilizate pentru transporturile “middle-mile” către centrele de colete – în următorii ani.

Cea mai mare comandă de furgonete electrice a Amazon este de 100.000 de vehicule de la Rivian Automotive până în 2025. Reamintim că Mercedes-Benz și startup-ul Rivian, susținut de Amazon, plănuiesc un joint-venture pentru a produce dube electrice într-o fabrică din Polonia, Ungaria sau România în următorii ani, după cum a scris Economedia aici. 

Sursa foto: aboutamazon.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *