Amenda va fi însoțită de suspendarea activității în cazul agenților economici care continuă să încalce măsurile sanitare și de siguranță

G4Media mart. 25, 2021 1 comentarii
Foto: Petrecere club Nuba București / Sursa: captură video

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că în ședință de Guvern de joi seara a propus în primă lectură modificarea legii privind reforma sanitară, astfel ca amenzile aplicate agenților economici care continuă să încalce măsurile de siguranță să fie însoțite și de o sancțiune complementară, respectiv de suspendarea activității pentru 30 de zile.

„Considram că o sancțiune complemntară – închiderea pe durata de 30 de zile a sediului principal sau secundar – constituie o măsură adecvată, urmând ca agenții economici sancționați să aibă obligația să afișeze, în primă faza, în loc vizibil, mesajul că spațiul a fost închis temporar din cauza încălcării masurilor anti-covid”, a spus Bode.

Acesta a explicat că măsura se impunea pentru că mulți agenți conomici au continuat să încalce măsurile anti-covid și după ce au fost amendați, bazându-se pe profitul activităților pe care le desfășurau.

Bode a mai adăugat că nerespectearea sancțiunii complemntare se va materializa pe durata suspendarăii cu sigilii, sau alte semne distinctive de sigiliu.

Activitatea agenţilor economici care nu respectă măsurile de siguranţă sanitară va fi suspendată, a transmis și prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Nu închidem terase din Bucureşti care funcţionează cele mai multe în mod legal, respectă prevederile, vor funcţiona în continuare. Vor fi sancţionaţi acei agenţi economici care nu respectă măsurile”, a spus Alin Stoica.

El a menţionat că suspendarea activităţii se dispune doar dacă sunt abateri repetate, în baza unei legi privind reforma sanitară. “Se suspendă activitatea agentului economic care nu a respectat măsurile de siguranţă sanitară (…) potrivit legii pe care am amintit-o şi hotărârii de Guvern care implementează această activitate. Se poate suspenda activitatea pe 6 luni”, a precizat prefectul Capitalei.

Joi s-a întrunit Comisia de dialog social, la care au participat şi reprezentanţii HoReCa, aceştia exprimându-şi îngrijorarea cu privire la agenţii economici care nu respectă măsurile. “Ne-au specificat că şi ei sunt de acord ca sancţiunile să fie drastice împotriva lor, pentru că, de fapt, acolo e vorba de concurenţă neloială”, a spus Alin Stoica.

Foto: Petrecere club Nuba București / Sursa: captură video

Comentarii

 1. Sunt si multe locuri de chef care functioneaza pe langa!
  Cel putin in Bucuresti sunt fara numar!
  Cum se pot închide astfel de locații?
  Spatiile sunt de obicei pe persoana fizică .
  Sau se închiriază care o vila pentru petreceri!
  Sunt cateva mii de spatii care scapa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *