Americanii de la Honeywell inaugurează la București primul centru din Europa dedicat securității cibernetice a operațiunilor industriale

Redacția dec. 9, 2021 0 comentarii
Centru Honeywell de securitate cibernetica pentru companii din domeniul industrial

Gigantul american Honeywell, specializat în produse și servicii aerospațiale, dar și tehnologii pentru controlul clădirilor și spațiilor industriale, anunță lansarea primului centru din Europa pentru securitatea operațiunilor (SOC), amplasat la București, care va deservi clienți din întreaga lume.

Activitatea centrului va fi concentrată pe detectarea, prevenirea și gestionarea amenințărilor cibernetice care pot afecta tehnologiile de lucru din domeniul industrial și infrastructura de bază din domeniu. Centrul este deservit de experți în securitate cibernetică pentru tehnologii operaționale, deservind clienți Honeywell din întreaga lume, în întâmpinarea nevoii în creștere de soluții profesioniste de securitate cibernetică.

„Suntem bucuroși să putem inaugura centrul din București, dată fiind baza de talente locale, calitatea infrastructurii de internet și sprijinul autorităților locale”, a declarat Ronald Binkofski, președintele Honeywell pentru Europa Centrală și de Est.

„Observăm că amenințările cibernetice cu care se confruntă companiile industriale se accentuează, pe măsură ce atacatorii evoluează ca nivel de sofisticare și sunt mai bine finanțați. Noul centru Honeywell, axat pe tehnologii pentru operațiuni de lucru, va juca un rol cheie în sprijinirea companiilor industriale din întreaga lume în lupta împotriva creșterii numărului de atacuri cibernetice. Nu ne mai întrebăm azi dacă o companie va fi atacată cibernetic, ci când se va întâmpla acest lucru”, a declarat Tom Hanson, ofițer comercial la Ambasada SUA la București, România, participant la evenimentul de lansare.

Centrul din București va consolida rețeaua globală de soluții de securitate cibernetică a Honeywell și suplimentează capacitatea celorlalte centre, la nivel mondial, în furnizarea de soluții regionale și globale de securitate operațională.

Honeywell este prezentă în România din 1997, deținând unități de producție în București și Lugoj. Compania are câteva mii de angajați la nivel național. Operațiunile sale acoperă trei domenii principale de activitate: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale și sisteme pentru industria aerospațială și de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.