ANAF nu poate comunica dacă a afectuat sau nu controale la Blue Air în ultimii ani deoarece este secret fiscal, iar compania ar trebui să fie de acord cu comunicarea informațiilor

blue air, avion Sursa foto: Blue Air, Facebook

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis la cererea Economedia privind posibile controale la Blue Air că aceste acțiuni nu pot fi comunicate deoarece se supun secretului fiscal, iar ambele părți, printre care și compania, în cazul acesta Blue Air, ar trebui să fie de acord cu comunicarea unei astfel de informații.

„Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili desfășoară acțiuni de control la contribuabilii aflați în administrare în baza planului de activitate lunar, trimestrial, semestrial și anual, plan ce este elaborat ca urmare a rezultatelor efectuării analizei de risc. Realizarea acțiunilor de control cu privire la societatea menționată, sancțiunile aplicate, constatările efectuate în cadrul inspecțiilor fiscale cu privire la impozitele verificate, cuantumul acestora, sunt informații ce se supun secretului fiscal, potrivit art. 11, din Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, cu modificările și completările lunare”, potrivit răspunsului trimis de ANAF.

În ceea ce privește faptul posibilele consecințe pe care Blue Air le poate avea pentru că nu a depus nici până acum raportul financiar la Ministerul Finanțelor, ANAF ne-a răspuns că firma poate fi sancționată în baza Legii contabiliății nr 82/1991.

Potrivit art. 41 din lege, pct. 2 lit. e) întocmirea, semnarea și depunerea în termenul legal la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor a situațiilor financiare anuale și, după caz, a situațiilor financiare anuale consolidate, a situațiilor financiare interimare, precum și a raportărilor contabile, sunt următoarele amenzi: cele referitoare la întocmire și semnare, cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei; cea referitoare la depunerea în termenul legal, cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 1 și 15 zile lucrătoare, cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 16 și 30 de zile lucrătoare, și cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei, dacă perioada de întârziere depășește 30 de zile lucrătoare;

Situația financiară a Blue Air trebuia depusă la Ministerul Finanțelor până la 31 mai, noi aflându-ne în prezent în luna septembrie, iar datele nu sunt încă publice.

Sursa foto: Blue Air, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *