Analiză: Jumătate dintre smartphone-urile recondiţionate vândute anul trecut au fost iPhone-uri

Redacția apr. 25, 2023 0 comentarii
telefon mobil, apel, conversatie

Aproape jumătate (49%) dintre smartphone-urile recondiţionate vândute anul trecut au fost iPhone-uri, arată o analiză a acestei pieţe realizată de Counterpoint și citată de News.ro. Apple a reuşit să-şi crească cota pe această piaţă anul trecut cu 16% faţă de 2021.

Samsung, principalul rival, şi-a văzut cota piaţă scăzând uşor, de la 28% în 2021, la 26% în 2022. În acelaşi timp, analiza arată că un mic procent dintre utilizatorii smartphone-urilor cu Android au preferat iPhone-uri.

Piaţa smartphone-urilor recondiţionate a crescut anul trecut la nivel global cu 5% faţă de 2021. Creşterea ar fi fost mult mai mare, spun analiştii, dacă, din cauza politicilor COVID, nu ar fi înregistrat o scădere de 17% în China.

Scăderea din China a ajutat India să devină cea mai mare piaţă pentru aceste produse. Piaţa din India, acolo unde Apple este un brand dorit (iPhone-urile sunt dorite, dar mulţi nu şi le permit), a crescut anul trecut cu 19%.

Piaţa smartphone-urilor recondiţionate este de mult timp unul din focusurile Apple, iar vânzarea acestora este ajutată de faptul că iOS beneficiază de update-uri pe mai mulţi ani decât Android.

Analiştii susţin că o mare parte dintre clienţii acestei pieţe au preferat să cumpere flagship-uri, ceea ce a dus la o creştere a preţului mediu de vânzare al smartphone-urilor recondiţionate.

Oamenii sunt împinşi spre modelele recondiţionate de preţurile tot mai mari ale smartphone-urilor noi, nu doar ale iPhone-urilor, iar factorii macroeconomici actuali favorizează această piaţă, se arată în analiză.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *