Analiză Munich Re: 2021 a fost al doilea cel mai costisitor an din istorie pentru companiile de asigurări din întreaga lume

uragan pagube Foto: Pexels

2021 a fost al doilea cel mai costisitor an din istorie pentru companiile de asigurări din întreaga lume, a anunţat luni grupul german de reasigurări Munich Re, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Compania a avertizat că fenomenele meteo extreme sunt din ce în ce mai probabile ca urmare schimbărilor climatice

Pierderile asigurate de pe urma catastrofelor naturale s-au ridicat anul trecut la aproximativ 120 de miliarde de dolari, fiind depăşite doar de pagubele în valoare de 146 miliarde de dolari înregistrate în anul 2017, marcat de uragane devastatoare.

Suma anuală calculată de Munich Re, cel mai mare grup de reasigurări din lume, este mai mare decât cea de 105 miliarde dolari publicată luna trecută de rivalul elveţian Swiss Re.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

SUA, devastate de zeci de tornade în luna decembrie precum şi de uraganul Ida şi îngheţul din Texas la începutul anului trecut, au fost responsabile pentru cea mai mare parte din pierderi, a precizat Munich Re.

“Imaginile cu dezastrele naturale din 2021 sunt tulburătoare. Studiile climatice confirmă că fenomenele meteo extreme devin din ce în ce mai probabile”, a spus Torsten Jeworrek, membru în Consiliul de Administraţie de la Munich Re.

Aproape 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza catastrofelor naturale, în linie cu situaţia din anii anteriori. Pierderile totale, incluzând şi pierderile care nu au fost acoperite de industria de asigurări, s-au ridicat la 280 de miliarde de dolari, a patra cea mai mare cifră din istorie.

Uraganul Ida, care a afectat o zonă cuprinsă între New Orleans şi New York, a provocat asigurătorilor pierderi în valoare de 36 de miliarde de dolari. Furtuna de iarnă care a lovit în principal Texasul a provocat alte pierderi în valoare de 15 miliarde de dolari. Inundaţiile din Germania i-au costat şi ele miliarde de dolari pe asigurători.

“Datele statistice privind dezastrele naturale din 2021 sunt frapante pentru că unele din fenomenele meteo extreme sunt de tipul care este posibil să devină mai frecvente şi mai severe ca urmare a schimbărilor climatice”, a spus Ernst Rauch, principalul cercetător de la Munich Re.

Mulţi oameni de ştiinţă sunt de acord că evenimentele din 2021 au fost agravate de schimbările climatice şi că vor deveni mai frecvente şi mai grave pe măsură ce atmosfera pământului continuă să se încălzească în următorul deceniu şi dincolo.

Cel mai costisitor an din istorie pentru industria asigurărilor a fost 2017, când au avut loc uraganele Harvey, Irma şi Maria. Alţi ani dificili au fost 2011, când Japonia şi Noua Zeelandă au fost lovite de cutremure importate, şi 2005 când uraganul Katrina a devastat New Orleans.

Pe măsură ce asiguătorii trag un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice şi costurile asociate acestora, firmele de asigurări sunt supuse şi ele la presiuni de pe urma activiştilor de mediu care le cer să înceteze să mai asigure industriile poluante.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: