Analiză: România, printre țările care au înregistrat o scădere a prețurilor locuințelor în ultimii 12 ani. La polul opus se află Islanda, unde s-au dublat din 2010 și până în 2022

Bucuresti panorama locuinte apartamente Foto: Albertophotography/ Dreamstime

România se află în top 10 țări care au înregistrat cea mai mare scădere a prețurilor locuințelor din ultimii 12 ani cu 20%, potrivit unei analize Visual Capitalist, pe baza datelor Bank of International Settlements privind modificarea prețurilor locuințelor în 57 de țări, în perioada 2010-2022.

Potrivit datelor analizate de Visual Capitalist, Rusia, Grecia și Italia au înregistrat cele mai mari contracții ale prețurilor, toate cu scăderi ale prețurilor locuințelor de peste 20%.

Sursă foto: Visual Capitalist

Dintre cele 57 de țări analizate, 80% dintre acestea au înregistrat creșteri ale prețurilor locuințelor în ultimii 12 ani. La polul opus, Islanda a înregistrat cele mai mari prețuri din 2010 până în 2022. Alte țări cu o creștere de 85% sau mai mare a prețurilor locuințelor sunt Estonia, Noua Zeelandă, Chile, Turcia, Canada și Luxemburg.

Potrivit datelor analizate, multe alte economii de piață emergente au înregistrat, de asemenea, o creștere a prețurilor locuințelor. În India și Malaezia, prețurile locuințelor au crescut cu 59%. De asemenea, Filipine (50%) și Columbia (40%) au înregistrat o creștere a prețurilor reale mai rapidă decât media globală.

Foto: Albertophotography/ Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *