Analiză XTB: Munca de acasă a rămas, chiar dacă pandemia s-a încheiat. Piața globală de videoconferințe ar putea ajunge la 33,4 miliarde dolari anul acesta

conferinta, video, zoom, calculator, laptop Sursa foto: Pixabay

Adevăratul impuls pentru piaţa software-ului pentru videoconferinţe s-a dovedit a fi pandemia de COVID-19 şi, deşi în prezent nu mai sunt exercitate presiuni externe asupra companiilor pentru a menţine munca la distanţă, se pare că această formă de lucru va rămâne pe piaţă pentru totdeauna, potrivit unei analize XTB, care arată că piaţa globală de videoconferinţe, în valoare de 28,61 miliarde de dolari în 2023, ar putea creşte la 33,4 miliarde de dolari în 2024, conform comunicatului de presă.

„În perioada pandemiei, Zoom Video Communications a fost unul dintre marii câştigători ai restricţiilor impuse, înregistrând câştiguri uriaşe în cei doi ani de pandemie. De asemenea, Zoom îşi dezvoltă catalogul de produse în cadrul platformei sale, transformând-o dintr-un comunicator video într-un sistem cuprinzător de servicii, ce permite, printre altele, chat-ul, planificarea şedinţelor şi gestionarea calendarului. În 2020, restricţiile de circulaţie impuse la nivel global au forţat companiile să implementeze soluţii care să permită comunicarea la distanţă. Munca de acasă a înflorit în acea perioadă, devenind o necesitate pentru mediul economic. Deşi în prezent nu mai sunt exercitate presiuni externe asupra companiilor pentru a menţine munca la distanţă, se pare că această formă de lucru va rămâne pe piaţă pentru totdeauna. Pandemia a demonstrat că există sectoare (de exemplu, IT) în care munca la birou nu este o necesitate, iar activitatea remote poate fi implementată cu uşurinţă, fără a fi înregistrată o scădere a productivităţii”, arată analiştii din cadrul XTB.

Potrivit comunicatului de presă, angajaţii deja s-au obişnuit ca în ofertele de angajare să fie incluse posibilitatea muncii de acasă, iar conform unui raport KPMG din 2023, principalul factor care a influenţat dezvoltarea ofertelor de lucru la distanţă a fost cererea din partea angajaţilor (73%). Al doilea factor cel mai important a fost capacitatea de a creşte atractivitatea ofertelor firmelor (53%), precum şi atragerea de noi talente (38%).

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Datorită dezvoltării acestei modalităţi de lucru, companiile nu se mai limitează la utilizarea serviciilor angajaţilor stabiliţi în acelaşi oraş, ci sunt deschise la recrutarea de oameni din întreaga ţară şi din întreaga lume. Interesul angajaţilor, cooperarea eficientă între sucursalele naţionale şi internaţionale şi cererea tot mai mare de recrutare de noi talente (întărită de absenţa limitărilor legate de domiciliu) constituie impulsuri puternice pentru dezvoltarea întregului sector. Astfel, potrivit previziunilor realizate de Fortunate Business Insights, piaţa globală de videoconferinţe, în valoare de 28,61 miliarde de dolari în 2023, ar putea creşte la 33,4 miliarde de dolari în 2024, iar valoarea estimată până în 2032 va fi de 60,17 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o rată medie anuală de creştere de 7,8%”, mai arată analiza.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: