Angajații de la metrou rămân cu majorarea salarială de 18%. Tribunalul București a respins cererea Metrorex de suspendare a creșterii / Decizia nu este definitivă

Carmen Radu iun. 24, 2021 0 comentarii
sindicalisti metrou

Tribunalul București a respins, joi, solicitarea Metrorex de suspendare a majorării salariale de 18% acordată anul trecut, în plină criză, angajaților de la metrou. Decizia nu este însă definitivă.

Administraţia de la metrou a cerut Tribunalului Bucureşti să suspende efectele Contractului Colectiv de Muncă încheiat la sfârşitul anului trecut, prin care aproximativ 5.000 de angajaţi au primit lefuri mai mari cu 18%, se arată în citaţia primită de sindicalişti. Conducerea Metrorex a cerut instanţei să emită o Ordonanţă Preşedinţială de urgenţă şi cu titlu provizoriu, însă instanța a respins cererea ca inadmisibilă, joi, cu drept de apel în 5 zile de la pronunțare.

Creşterea salariilor a fost decisă ilegal, a stabilit Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, pentru că datele financiare ar fi fost măsluite, Compania neputând susţine, în mod real, o astfel de creştere, în plină pandemie şi cu venituri mult reduse pe fondul scăderii numărului de călători, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. De asemenea, ministrul de resort a arătat că Metrorex pierde lunar 40 milioane de lei, iar o eventuală majorare a preţului cartelelor nu acoperă aceste pierderi. Ca urmare a situaţiei financiare complicate, bugetul Metrorex nu a fost nici acum aprobat.

Foto: Sindicaliștii blochează liniile de metrou / Facebook - pagina sindicatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.