Anna Carmo e Silva, noul președinte al diviziei de autobuze și autocare a ACEA: Autobuzele și autocarele au cea mai mică amprentă de carbon per pasager

autobuze electrice sursa foto: Facebook/ Ministerul Dezvoltării

Asociația Producătorilor de Automobile Europeni (ACEA) a numit-o pe Anna Carmo e Silva, Senior Vice President și șefa diviziei de autobuze și autocare a Scania, să conducă departamentul de autobuze și autocare al ACEA în acest an.

„Autobuzele și autocarele au cea mai mică amprentă de carbon per pasager dintre orice formă de transport rutier motorizat”, a spus Anna Carmo e Silva. „Ne angajăm pe deplin să îmbunătățim în continuare acest istoric și să creștem oferta noastră de vehicule cu emisii zero. Cu toate acestea, infrastructura insuficientă de încărcare și alimentare cu combustibil riscă să constituie o barieră în calea introducerii pe scară largă a noilor tehnologii de autobuz pe piața UE.”

Acesta este lucrul pe care Regulamentul privind infrastructura pentru combustibili alternativi (AFIR), aflat în prezent în discuție în Parlamentul European și în statele membre, trebuie să abordeze urgent, cu obiective mai ambițioase pentru o infrastructură adecvată.

Autobuzele sunt cea mai utilizată formă de transport public în Uniunea Europeană, deservind orașe, precum și zonele suburbane și rurale. Potrivit ultimelor date disponibile, 684.285 de autobuze sunt în funcțiune în regiune, aproape jumătate dintre ele circulând în Polonia (124.526), ​​Italia (99.883) și Franța (93.506).

De altfel, transformarea flotei de transport public din UE e extrem de importantă, dar doar atât vreme cât infrastructura de încărcare crește, iar cea mai mare parte a publicului e convinsă să utilizeze, măcar în orașe transportul în comun și să renunțe la utilizarea propriului automobil.

Autobuzele diesel încă reprezintă 93,5% din flota UE, doar 0,9% fiind electrice. Cu toate acestea, cote semnificative pentru autobuzele electrice pot fi deja găsite în țări precum Țările de Jos (12,4%) și Luxemburg (6,6%). Având în vedere că autobuzele de pe drumurile UE au în medie 12,8 ani, reînnoirea în special a flotelor de autobuze urbane cu vehicule cu emisii zero ar trebui să fie o prioritate pentru factorii de decizie și politici.

ACEA reunește cei cinci producători principali de autobuze și autocare din Europa: Daimler Truck, Iveco Group, MAN, Scania și Volvo Group. Anna Carmo e Silva îi urmează lui Rudi Kuchta, șeful unității de afaceri cu autobuze la MAN Truck & Bus, în calitate de președinte al Comitetului directorilor generali de autobuze și autobuze al ACEA.

sursa foto: Facebook/ Ministerul Dezvoltării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *