ANPC a descoperit reduceri „înșelătoare” de Black Friday la peste 1.000 de produse de la Altex. Instituția anunță suspendarea temporară a site-ului Altex și informarea „organelor penale competente”

Altex Sursa foto: Facebook / Altex

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus suspendarea temporară a activităţii site-ului altex.ro pentru practici comerciale incorecte în contextul Black Friday, spunând că vor informa organele penale competente.

Astfel, ANPC afirmă că în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site.

Instituția afirmă că „reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei. ANPC a propus, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC a mai transmis că va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preț” neconformă.

De asemenea, ANPC arată că va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

Sursa foto: Facebook / Altex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *