ANRE a aprobat înființarea de noi capacități energetice, inclusiv o centrală eoliană

Redacția nov. 24, 2021 0 comentarii
eoliene_cez

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat în ședința comitetului de reglementare de miercuri acordarea de noi autorizații de înființare pentru noi capacități energetice, anunță instituția.

În ședința Comitetului de reglementare al ANRE din 24 noiembrie a fost aprobată acordarea Autorizaţiei de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Electrică Eoliană (CEE) Stuhuleţ, cu puterea electrică maximal debitată de 39,6 MW, societăţii ELAWAN WIND BEREZENI S.R.L., cu durata de valabilitate de 30 de luni.

S-a aprobat, de asemenea, acordarea Autorizaţiei de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala termoelectrică (G2P) Park 3 Oarja, cu puterea electrică maximal debitată de 1,3 MW, societăţii OMV PETROM S.A.,  cu durata de valabilitate de 12 luni.

ANRE a decis și acordarea Autorizaţiei de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala termoelectrică (G2P) Parc 1/ Depozit Băicoi Vest, cu puterea electrică maximal debitată de 1,45 MW, societăţii OMV PETROM S.A., cu durata de valabilitate de 12 luni.

Toate autorizațiile de înființare acordate vor contribui, ulterior punerii în funcțiune a capacităților energetice, la creșterea puterii electrice instalate în Sistemul Energetic Național.

Sursa foto: e-nergia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.