Antreprenorii care controlează compania de pariuri Superbet intră pe piața asigurărilor auto RCA 

Redacția sept. 12, 2023 0 comentarii
Superbet

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) anunță că a acordat autorizația de funcționare, precum și de acordare a autorizației de practicare asigurare auto RCA companiei Eazy Asigurări, parte din grupul D Craig Holding, unde acționarii sunt Sacha Dragic și soția sa Augusta Dragic, cei care conduc compania de pariuri Superbet, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Astfel, Eazy Asigurări devine a opta companie pe segmentul RCA.

Potrivit datelor din platforma Termene.ro, acționarii Eazy Asigurări sunt DCF Ventures 1 SRL cu 99,99% și Augusta Valeria Dragic cu 0,01%. Compania DCF Ventures 1 este deținută de D Craig Finance cu 99% și Augusta Valeria Dragic cu 1%. La rândul ei, D Craig Finance este deținută de D Craig Holding, unde acționarii sunt Sasha Dragic (75%) și Augusta Dragic (25%).

Potrivit celui mai recent raport al ASF referitor la piața asigurărilor, la 31 martie 2023, pe piața asigurărilor își desfășurau activitatea următorii șase asigurători autorizați de ASF pentru activități de asigurare RCA: Allianz-Ţiriac Asigurări SA, Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA, Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, Grawe Romania Asigurare SA, Groupama Asigurări SA și Omniasig Vienna Insurance Group SA. Pe piața RCA din România, își desfășoară activitatea în baza dreptului de stabilire două sucursale: Axeria IARD și Hellas Direct.

ASF a anunțat în data de 17 martie 2023 că retrage licența de asigurare a Euroins România și numește un administrator interimar, cu intenția declarată de a deschide procedura de faliment împotriva companiei. ASF susținea că, la data de 30 iunie 2022, societatea nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea necesarului de capital de solvabilitate (SCR), situație care se menține și la data de 30 septembrie 2022.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a formulat, pe 18 aprilie, cererea de faliment împotriva Euroins România, fostul lider RCA, care a intrat în insolvență, potrivit unei decizii de la Tribunalul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *